Με πυροβόλο όπλο και ίσως σιγαστήρα η επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό: Ένοπλος «γάζωσε» αθόρυβα

Με πυροβόλο όπλο έγινε η επίθεση με στόχο το κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν ότι ο δράστης «γάζωσε» την πολυκατοικία της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με σιγαστήρα. Και αυτό γιατί κανείς στην περιοχή δεν άκουσε κρότους.

Υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρίας που στεγάζεται στον 4ο όροφο κτιρίου στον αριθμό 14 ενημέρωσε χθες το μεσημέρι την Αστυνομία ότι υπάρχει μία τρύπα ανάμεσα στο τζάμι και το εσωτερικό τοιχίο στα γραφεία της εταιρίας που βρίσκονται ακριβώς
κάτω από την πρεσβεία. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν οπή από σφαίρα, κάτω από τη σημαία του Μεξικό στον 5ο όροφο.

Άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν το χώρο και περισυνέλεξαν αξιοποιήσιμο υλικό που εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και μία δεύτερη οπή στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ μέχρι χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων τρυπών στους τοίχους και τα τζάμια.

Για τις έρευνες ενημερώθηκαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αν και επίσημα την έρευνα την έχει ακόμα η Κρατική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας, δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο που έγραφε «Μεξικό, η χώρα που γδέρνεται μέχρι να ματώσει». Ο συντάκτης σημείωνε: «Απαιτούμε από το διεφθαρμένο μεξικανικό κράτος να τερματίσει την καταστολή, να πάψει τις διώξεις στους αγωνιστές, να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σταματήσει την καταλήστευση των αυτόχθονων φυλών και την αρπαγή και καταστροφή της γης τους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα