Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο: Δύσκολος αγώνας από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν το πρωί της Κυριακής τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο, μετά από δύσκολο αγώνα των πυροσβεστικών δυνάμεων το βράδυ- ωστόσο πολλές φωτιές παραμένουν σε εξέλιξη, με τη μάχη με τις φλόγες να αναμένεται να συνεχιστεί, λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων.

Σε όλη τη Ζάκυνθο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 12 άτομο πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, ενώ στο νησί καταφθάνουν επιπλέον ενισχύσεις.

Αναλυτικότερα στο νησί της Ζακύνθου, από την Παρασκευή έως και τις πρώτες πρωινές της Κυριακής, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Καμπί, Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Καπελέτι – Άνω Βολίμες, Αργάσι και Αγαλάς.

Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 γαιοπροωθητήρες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 20 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Όσον αφορά στη μεγάλη φωτιά στην Αναφωνήτρια, η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό, πέρασε από τις Αυλές και συνέχισε την καταστροφή στην άλλη πλευρά του βουνού κινούμενη προς προς τις Μαριές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής. Επίσης, οι φλόγες «αγκάλιασαν και το μοναστήρι της Αναφωνήτριας.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται πως με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, ενισχύσεις ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, περιλαμβανομένων, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων, και 3 ερπυστριοφόρων του στρατού, και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής εκδηλώθηκαν συνολικά στην επικράτεια 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Υψηλού κινδύνου όσον αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών αναμένεται να είναι και η Κυριακή.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/G6hrQP5tmm

Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 26, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα