Λιβύη: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από το τροχαίο με μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν νωρίτερα την Κυριακή (17/9) μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε θα ακολουθήσει και νεότερη ενημέρωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής - τα 16 στελέχη

των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Video | A bus transporting #Greek Rescue Team has an accident on Marawa road on its way to the #flood-effected #Derna city, killing 7 people & wounding 6.

The #Libya Update pic.twitter.com/Pcvqm4fnld

— The Libya Update (@TheLibyaUpdate) September 17, 2023

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους από τη Λιβύη, το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 12 μεσημέρι (ώρα Βεγγάζης) έξω από την πόλη Ντέρνα. Την είδηση έχει μεταδώσει και το Al Arabiya.

Νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχαν ανακοινώσει ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Reports: 21 Greek rescue workers, including three women, were wounded in a road accident while heading to #Derna.#Libya#Greecepic.twitter.com/Qs9Sj1pOOQ

— The Libya Observer (@Lyobserver) September 17, 2023

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης. 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Related...Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%, μάχη με Αχτσιόγλου στον β’ γύροΑγαπηδάκη: 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Κατάλληλο το νερό στη Νίκαια του Δήμου ΚιλελέρΛίμνη Κάρλα: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες. Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα