Λαφαζάνης προς ΗΠΑ για τον Greek Stream: Δεν δεχόμαστε εντολές και υπαγορεύσεις από κανέναν

Ένας αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο συμφέρει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε τοποθέτηση του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα διπλωματίας της Ενέργειας, Άμος Χόχσταϊν, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Ελλάδα
«δεθεί» στο νέο αγωγό που θα κατασκευάσει η Τουρκία θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

«Η Ελλάδα είναι ένας ενεργειακός κόμβος και είναι ένας κόμβος ο οποίος υποδέχεται φυσικό αέριο από διαφορετικές προελεύσεις και από διαφορετικούς δρόμους. Είναι πηγή και μοντέλο διαφοροποίησης τόσο των δρόμων όσο και των πηγών προέλευσης φυσικού αερίου» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι «δεν δεχόμαστε εντολές και υπαγορεύσεις από κανέναν» και υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος που ακολουθείται υπερασπίζεται πλήρως τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα