Κυβέρνηση για Eurogroup: «Δεν υπήρξε κανένα μπλοκ των θεσμών απέναντί μας»

Σε εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις και, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «τίποτε πλέον αυτού» ανάμεσα στους θεσμούς (και κυρίως το ΔΝΤ) με την Ελλάδα αναλώθηκε το Eurogroup όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι «δεν ισχύει» πως βρέθηκε απομονωμένη στη συνεδρίαση – μάλιστα κυβερνητικός παράγοντας που έχει γνώση των σημερινών διαπραγματεύσεων επεσήμανε την δημόσια δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας
Μισέλ Σαπέν η οποία είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων.

«Δεν υπήρξε κανένα μπλοκ των Θεσμών απέναντί μας»

Το ενδιαφέρον είναι τι συζητήθηκε στις «βολιδοσκοπήσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτής της «διαδικασίας» το ΔΝΤ επανέφερε την πρότασή του προς την Αθήνα για προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά την λήξη του προγράμματος, καθώς ήδη η έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος που έχει συνταχθεί από το Ταμείο είναι αρνητική. Από την πλευρά της η κυβέρνηση επανέφερε την πρόταση Τσακαλώτου για πλεόνασμα 3,5%, αλλά το 1% να επιστρέφεται στην ανάπτυξη και την οικονομία ως φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Αμφότερες οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές.

Καμία περίπτωση νομοθέτησης νέων μέτρων για μετά το 2018

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση νομοθέτησης νέων μέτρων από τώρα για μετά το 2018. Αλλά και το ΔΝΤ παραμένει στις ήδη διατυπωμένες θέσεις του.

Από τα σημαντικά κέρδη της Ελλάδας ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων κατά την συζήτηση στο Eurogroup ήταν και το ότι όλοι οι Θεσμοί αναγνώρισαν την εξαιρετική πορεία των εσόδων στην Ελλάδα για το 2016. Η Αθήνα θεωρεί ότι αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει και στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα