Κωνσταντοπούλου: Αυτό που συντελείται σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πραξικόπημα

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εκβιασμό προς την κυβέρνησης, να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι αυτό που συντελείται σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πραξικόπημα.

«Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζοντας την κυβέρνηση με την επιβίωση του λαού θέλουν να διαμηνύσουν στους λαούς ότι δεν έχει νόημα τι αποφασίζουν.
Η λέξη εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση, παραπέμπουν σε εκτροπή και προσπάθεια να το καταστήσουν ευρωπαϊκό πλαίσιο που δεν είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε δε ότι σημερινή κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να μην προχωρά σε νομοθέτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος. «Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για τα εντελώς αντίθετα» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι το «όχι» του δημοψηφίσματος κάποιοι κόπτονται να το μετατρέψουν σε «ναι».

Δεν θα αποκαλέσω ξανά την Τρόικα «θεσμούς»

Θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλέσω ξανά την Τρόικα «θεσμούς», γιατί λειτουργούν εξωθεσμικά, είπε επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου. «Το να ακυρώνεται η νομοθετική λειτουργία από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών αποτελεί μη ανεκτό γεγονός», τόνισε.

«Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του Πρωθυπουργού», έσπευσε για μια ακόμη φορά να διευκρινίσει, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι συμφωνία. «Η συμφωνία γίνεται με ελεύθερη βούληση και από τους δύο. Εδώ έχουμε εξαναγκασμό», είπε.

Εκείνο το οποίο πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι συνδιαλεγόμαστε με κακόπιστους. Οι αντισυμβαλλόμενοί μας παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Προσωπικά δεν ξεχνάω πως όταν πρωτοεξελέγη ο κ. Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν η δικηγόρος του απέναντι στη μήνυση που του είχε κάνει ο κ. Βγενόπουλος» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό -κάτι που έκανε αρκετά κατά την τοποθέτησή της- προσθέτοντας: «Θα υπερασπιζόμουν και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα