Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Πανελλαδική συνάντηση στα Τέμπη

Πανελλαδική συνάντηση έχουν προγραμματίσει για το μεσημέρι (στις 14:00) στα Τέμπη οι αγρότες, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας τα Τέμπη σήμερα θα παραμείνουν κλειστά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές
που έχει ήδη υποδείξει κατ επανάληψη.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών, Σωτήρης Γαλογαύρος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όσο περνούν οι μέρες που οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο τα πνεύματα «αγριεύουν», καθώς οι αγρότες «χάνουν την υπομονή τους και ζητούν να κλιμακωθεί ο αγώνα τους».

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις και ο κ. Γαλογαύρος ζήτησε τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, διότι θα ληφθούν αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ζητά απόσυρση του νομοσχεδίου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ώστε να καταρτιστεί εκ νέου από μηδενική βάση και με τη δική τους συμμετοχή, ωστόσο ο συντονισμός των μπλόκων σε πανελλαδικό επίπεδο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι κάτι που έχει επιτευχθεί.

Σημειώνεται στο μεταξύ ότι έγινε δεκτό το αίτημα της «Πρωτοβουλίας των αγροτών» για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η ακριβής ημερομηνία συνάντησης όπως και η ατζέντα αναμένεται να ανακοινωθούν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα