Κίνα:Aγανάκτηση και fake news σε πόλη υπό lockdown. Βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους με αστυνομικούς

Twitter

Εικόνες χάους στην βιομηχανική μητρόπολη Γκουανγκζού της νότιας Κίνας με πλήθος κατοίκων να έχουν ”σπάσει” την καραντίνα που είχε επιβληθεί για την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού,  βγαίνουν στους δρόμους και να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Η οργή για τα δρακόντεια μέτρα στην Κίνα,που επιμένει στην πολιτική των ”μηδενών κρουσμάτων” θέτοντας σε lockdowd ολόκληρες περιοχές και πόλεις,  ξεχειλίζει.

Βίντεο και φωτογραφίες από την Γκουανγκζού δείχνουν κατοίκους να αναποδογυρίζουν ένα περιπολικό και να γκρεμίζουν οδοφράγματα που περιορίζουν τις μετακινήσεις των

πολιτών. 

Σύμφωνα με το Ηοnkg Kong Free Press, κάτοικοι φώναζαν ″όχι άλλα τεστ”, πολλοί πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στους αστυνομικούς ενώ σε ένα βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας να έχει πέσει σε μια λίμνη και να κολυμπά για να φτάσει στην αντίπερα όχθη όπου οι περιοχή δεν είναι σε είναι υπό καραντίνα.

Ομάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή. 

An overnight breakout in #Guangzhou saw clashes with police as #ZeroCovid continues to come under pressure in #China. pic.twitter.com/T1dCHaGp9U

— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) November 15, 2022

Τα επεισόδια στην περιοχή Χαϊζού της πόλης είναι η δραματική κορύφωση μια διαρκώς αυξανόμενης έντασης σε μια περιοχή μάλιστα όπου ζουν πολλοί από τους φτωχότερους πλανόδιους εργάτες της πόλης.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν λαμβάνουν κάποια αποζημίωσή για όσο διάστημα δεν μπορούν να εργαστούν ενώ καταγγέλλουν και την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά όπως και τα πολύ αυστηρά μέτρα για την Covid-19.

Για αρκετές νύχτες, κάτοικοι τσακώνονταν με τους υπεύθυνους για την τήρηση των μέτρων που φορούσαν τις κλασικές λευκέ προστατευτικές στολές μέχρι που την Δευτέρα ήρθε η ”έκρηξη”. 

Σε μια προφανή επίδειξη ανυπακοής, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Γκουανγκζού. 

Βέβαια μια σειρά από αβάσιμες φήμες, έπαιξαν τον ρόλο τους, όπως αναφέρει το BBC

Νωρίτερα, διαδίδονταν ”πληροφορίες” πως εταιρείες διεξαγωγής τεστ για τον κορονοϊό, πλαστογραφούν τα αποτελέσματα για να αυξήσουν ψευδώς τον αριθμό των λοιμώξεων και να κερδίσου περισσότερα χρήματα.

Guangzhou City, CHINA

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνα Aγανάκτηση, Βίαιες,kina Aganaktisi, viaies