Κι όμως, αυτός ο καρπός μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια

.

Υπάρχει κάτι σε αυτή την κίτρινη απόχρωση που παίρνουν τα μαξιλάρια μας με την πάροδο του χρόνου που είναι τόσο... άβολο.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό συμβαίνει λόγω συσσώρευσης ιδρώτα στο υλικό τους. «Το να μην καθαρίσουμε τους λεκέδες μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων, ακόμη και σε περιπτώσεις μούχλας, εάν δεν καθαριστούν εις βάθος», λέει η Ρεμπέκα Σβέιν, ειδικός σε στρώματα του Winstons Beds. 

Ευτυχώς, όμως, όπως μας συμβουλεύει, το ταπεινό λάιμ μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλάξουμε τα μαξιλάρια μας από αυτή την ατυχή απόχρωση.

Ιδού πώς το λάιμ μπορεί να βοηθήσει

- μαζί με μερικά ακόμα τιπ - εγκεριμμένα από επαγγελματίες. 

Το να καθαρίσουμε τα μαξιλάρια μας δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. 

 «Το λευκό ξύδι και το λάιμ είναι οικονομικοί τρόποι για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες, ώστε να μην χρειάζεται να πετάξουμε ολόκληρο το σετ κρεβατιού ή ακόμα χειρότερα το στρώμα», συμβουλεύει η Σβέιν.

Το Μοσχολέμονο (ετυμολ. μόσχος + λεμόνι) ή αλλιώς Λάιμ (από το Αραβικό και το Γαλλικό lim) είναι ένας καρπός εσπεριδοειδούς, ο οποίος συνήθως είναι στρογγυλός, πράσινος, διαμέτρου 3-6 εκατοστών και περιέχει ξινή (όξινη) σάρκα

Τα επτά κόλπα της για να αφαιρέσουμε κίτρινους λεκέδες από στρώματα περιλαμβάνουν: 

1) Ας χρησιμοποιήσουμε μοσχολέμονο (λάιμ)

Ας πιέσουμε δύο φέτες λάιμ στους λεκέδες πριν πλύνουμε σε βάθος, προτείνουν οι επαγγελματίες της Winston Beds.
Τα όξινα στοιχεία θα βοηθήσουν στη λεύκανση του λεκιασμένου κίτρινου χρώματος - το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το τρίψουμε απαλά σε αντικείμενα όπως στρώματα. Ας το αφήσουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά και στη συνέχεια ας το σκουπίσουμε.

2) Ας προσθέσουμε  τρία φλιτζάνια λευκό ξύδι

Η οξύτητα του λευκού ξυδιού μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους κίτρινους λεκέδες από τα κλινοσκεπάσματα και τα στρώματα, συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Όταν βάζουμε παπλωματοθήκες και μαξιλαροθήκες για πλύσιμο, ας προσθέσουμε τρία φλιτζάνια λευκό ξύδι για να επιτύχουμε ένα φρέσκο και χωρίς λεκέδες φινίρισμα», συμπληρώνει η Σβειν. 

3) Ας πλένουμε το μαξιλάρι μας κάθε τρεις εβδομάδες 

Αυτό μπορεί να απαλλάξει το μαξιλάρι μας από βαθύτερους λεκέδες και να αποτρέψει το σχηματισμό νέων. Οι θήκες πρέπει να πλένονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες, λέει η Σβέιν

4) Ας πλένουμε στους 90ºC

Το πλύσιμο των μαξιλαριών μας στους 90ºC «μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων που προκαλούνται από τον ιδρώτα και θα κάνει τα μαξιλάρια να μυρίζουν και να τα νιώθουμε ξανά φρέσκα», λένε οι ειδικοί.

5) Ας δοκιμάσουμε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το θαύμα εξαφάνισης λεκέδων (μ′ αυτό τον τρόπο) λειτουργεί και για τα μαξιλάρια μας, συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Μισό φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου αναμεμειγμένο με νερό μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά στο αρχικό χρώμα. Ας πασπαλίσουμε με μαγειρική σόδα στη συνέχεια για να σβήσουμε τους πιο σκληρούς λεκέδες».

6) Ας χρησιμοποιήσουμε ένα καλό υγρό απορρυπαντικού

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιούμε «σκληρά» προϊόντα όπως η χλωρίνη για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες – αλλά αυτά μπορεί να μην είναι πολύ  ... ευγενικά για τα μαξιλάρια μας, λένε οι ειδικοί. «Αντ′ αυτού, ας χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα υγρού απορρυπαντικού, ζεστού νερού και μαγειρικής σόδας και τρίψουμε τους λεκέδες με ένα πανί από μικροΐνες», συμβουλεύουν.

7) Ας μουλιάσουμε τα σεντόνια/λευκά είδη μας όλη τη νύχτα

«Το μούλιασμα των σεντονιών/λευκών ειδών κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επιτρέψει στα προϊόντα καθαρισμού να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα στην αφαίρεση των πιο επίμονων λεκέδων. Ας φροντίσουμε να τα πλύνουμε με ζεστό, σαπουνόνερο εκ των προτέρων», λένε οι επαγγελματίες.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένουμε τα ρούχα μαςΠότε πρέπει να πετάξεις το παλιό σου στρώμα και τα παλιά σου μαξιλάριαΟ τέλειος ύπνος: "Μαγικές" κινήσεις για την ανανέωση του χώρου όπου ξεκουραζόμαστε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κι όμως,αυτός ο καρπός μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια