Κι αν ο Αϊ-Βασίλης πάθει Αλτσχάιμερ; Η μόνη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που αξίζει να δείτε και ας δακρύσετε

Οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι φτιαγμένες στη λογική της πρόκλησης καταναλωτικής μανίας.

Αυτή δεν είναι μια τέτοια διαφήμιση. Δεν προβάλετε καν πριν τις 9 το βράδυ στην βρετανική τηλεόραση, για να μην αναστατώσει τα παιδιά.

Είναι όμως ένα άρτιο καλλιτεχνικά βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών στο οποίο ο Steven Fry μας αφηγείται ένα από τα πιο μελαγχολικά και αληθινά παραμύθια που έχουμε ακούσει.

Πρωταγωνίστρια του παραμυθιού είναι ένα μικρό κορίτσι η Freya που μεγαλώνει σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια Άγιος Βασίλης.
Όταν μαθαίνει για την ύπαρξή του ο πατέρας της της εξηγεί πως έχει σταματήσει να επισκέπτεται τα παιδιά και να τους χαρίζει δώρα. Δεν τα καταφέρνει πια, γιατί ξεχνάει, μπερδεύεται και είναι αποκομμένος. Ο Άγιος Βασίλης έχει άνοια.

Η μικρή όμως δεν το βάζει κάτω. Πηγαίνει στον Βόρειο Πόλο και βρίσκει τα ξωτικά και τους ζητά από κατασκευαστές παιχνιδιών να γίνουν επιστήμονες και να κάνουν έρευνα για να βρουν μια θεραπεία για τον Άγιο Βασίλη.

Στη συνέχει πηγαίνει στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Τον βρίσκει καθισμένο μπροστά το τζάκι. Η κόκκινη φορεσιά του είναι πια γκρι και εκείνος κοιτά σχεδόν άψυχα τη φωτιά. Η Freya του πιάνει το χέρι και εκείνος το δικός της.

Τεντώνεται και του ψιθυρίζει στο αυτί του τέσσερις μικρές λέξεις που κάνουν όλη τη διαφορά: I believe in you (Πιστεύω σε εσένα).

Γιατί αυτό που χρειάζεται είναι να μην εγκαταλείψουμε ούτε τους ανθρώπους μας που νοσούν ούτε την προσπάθεια για να βρεθεί μια θεραπεία.

Η διαφήμιση έγινε κατά παραγγελία του Κέντρου Έρευνας για το Αλτζχάιμερ που είναι η πιο κοινή αιτία εκδήλωσης άνοιας και ζητά από τους πολίτες να ενισχύσουν οικονομικά τις έρευνες για τη νόσο.

Η διαφήμιση φτιάχτηκε με πολύ φροντίδα από την πολυβραβευμένη Aardman.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα