Κέρδισε πόντους στο ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διατήρησε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Δίπλα ικανοποιημένος επιστρέφει στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού σύμφωνα με τους συνεργάτες του το κλίμα ήταν θετικό τόσο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσο και στις κατ΄ ιδίαν επαφές που είχε, την ίδια ώρα που έφταναν στη βελγική πρωτεύουσα τα ευρήματα της έρευνας της MRB που δίνουν προβάδισμα 3,7 μονάδων στη ΝΔ.

Ειδικότερα, το τετ α τετ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο - το οποίο κράτησε μισή ώρα - έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με την Άνγκελα Μέρκελ
να χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι δεν ασκείται αντιπολίτευση στη χώρα μας για ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό, άλλα αντιθέτως καταγράφεται η εικόνα μια ενιαίας εθνικής γραμμής.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με νόημα ότι «δεν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, μία για τα εύκολα και μία για τα δύσκολα, ενώ διατύπωσε για άλλη μια φορά τη διαφωνία του σε σχέση με το ακανθώδες θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης.

Όσοι είχαν απευθείας εικόνα της συνάντησης επιμένουν ότι από την πλευρά της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας δεν υπήρξε κανενός είδους παραίνεση ή προτροπή στον πρόεδρο της ΝΔ να βάλει πλάτη και να ψηφίσει το εν λόγο νομοσχέδιο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να της επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα της αλήθειας και της ειλικρίνειας» και την κ. Μέρκελ να γνέφει συγκαταβατικά.

Τα πνεύματα ωστόσο οξύνθηκαν νωρίτερα κατα τη διάρκεια της συζήτησης στο ΕΛΚ, οταν και καταγράφηκε η έντονη αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ με τον αυστριακό αντικαγκελάριο Ράινχολντ Μίτερλενερ σχετικά το προσφυγικό και το κλείσιμο των συνόρων.

Σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων, τονίζοντας ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και όχι τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά και μόλις 400 άτομα να έχουν μετεγκατασταθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του “relocation”. Χωρίς την ενεργό ανάμιξη της Τουρκίας οι ροές στο Αιγαίο δεν πρόκειται να μειωθούν».

Βγαίνοντας από την αίθουσα της συνεδρίασης ο κ. Μητσοτάκης άκουσε με ικανοποίηση τους συνεργάτες του να τον ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και 13 μονάδες στην παράσταση νίκης και να φέρουν τον ίδιο, να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με τρεις μονάδες, στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα