Κατονομάστηκε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Παρίσι

Ο ένοπλος που σκότωσε έναν αστυνομικό στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι κατονομάστηκε από τον εισαγγελέα ως Καρίμ Τσορφί, εγκληματία με ποινικό παρελθόν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο εισαγγελέας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Τσορφί χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ για να σκοτώσει τον αστυνομικό με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Επίσης, κοντά στο πτώμα του Τσορφί βρέθηκε σημείωμα όπου εκφραζόταν υπέρ του ISIS, το οποίο θεωρείται πως έπεσε από την τσέπη
του. Ο Τσορφί είχε τέσσερις καταδίκες, επεσήμανε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως είχε πει νωρίτερα μέσα στο έτος ότι ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς, αλλά δεν φαίνεται να είχε σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Στο μεταξύ, το ISIS ισχυρίστηκε πως την επίθεση πραγματοποίησε ένας από τους «μαχητές» του.

Στο μεταξύ, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με την επίθεση στο Σανζ Ελιζέ ο Βέλγος τον οποίο οι αρχές χαρακτήριζαν «επικίνδυνο» και είχαν προειδοποιήσει το Παρίσι ότι κατευθυνόταν στη Γαλλία, μολονότι το ISIS, στην ανακοίνωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη, άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο υποθέσεων.

Ο Γιουσούφ ελ Οσρί, κάτοικος Αμβέρσας, καταζητείτο από τις βελγικές αρχές για μια υπόθεση ναρκωτικών, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του διαπίστωσαν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ψάξει το πώς θα μπορούσε να πάει από την πόλη του στο Παρίσι με ταχεία αμαξοστοιχία Thalys.

Με αφορμή αυτήν την έρευνα, οι βελγικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες γαλλικές ότι το πρόσωπο αυτό εμπλεκόταν σε μια υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 35χρονος ελ Οσρί πήγε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας και παραδόθηκε , όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορούσε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και ότι τον συνέδεαν με την επίθεση στο Παρίσι. Στην κατάθεσή του, παρουσίασε ακλόνητο άλλοθι, αφού βρισκόταν στη δουλειά του. «Αποκλείσαμε κάποια σχέση» με την επίθεση στο Σανζ Ελιζέ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα