Κατέληξε ο ένας από τους τραυματίες του ατυχήματος στα ΕΛΠΕ

Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο Μπάμπης Δευτεραίος, ένας εκ των τραυματιών του πρόσφατου ατυχήματος που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ).

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος έδωσαν συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του, δηλώνοντας παράλληλα την «αποφασιστική
βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ».

Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Αλεξόπουλος υπογραμμίζουν την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους.

Τα συλλυπητήριά του έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα