Κατάσχεση 11 τόνων κοκαΐνης και 33 συλλήψεις από τις αρχές της Ιταλίας, της Κολομβίας και των ΗΠΑ

Στην κατάσχεση 11 τόνων κοκαΐνης και τη σύλληψη 33 ατόμων από συνδεόμενο με τη Μαφία κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος, που επεξεργαζόταν το ναρκωτικό στις ζούγκλες της Κολομβίας και το διοχέτευε στο εξωτερικό σε κοντέινερ με τροπικά φρούτα προχώρησαν αστυνομικοί από την Ιταλία, την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ποσότητας της κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Κολομβία, δήλωσε
ο Φράνκο Ρομπέρτι, επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος για την καταπολέμηση της Μαφίας στην Ιταλία, σε συνέντευξη Τύπου με στελέχη των κολομβιανών και αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών.

Το κύκλωμα επεξεργαζόταν το ναρκωτικό στη Κολομβία, όπου επτά εργαστήρια βρέθηκαν στη ζούγκλα, και μεταφερόταν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε κοντέινερ με τροπικά φρούτα, μέσω χωρών όπως ο Παναμάς, η Κόστα Ρίκα και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Από τις 33 συλλήψεις, που αξιωματούχοι δήλωσαν πως έγιναν την Πέμπτη και τις τελευταίες ημέρες, 22 έγιναν στην Κολομβία και οι υπόλοιπες στην Ιταλία.

Το ιταλικό μέρος της επιχείρησης διαχειριζόταν η Ντρανγκέτα, η εγκληματική οργάνωση που εδρεύει στην Καλαβρία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κοινού με την αμερικανική DEA, περιλαμβανομένων των πρακτόρων της στην Ιταλία και την Κολομβία, την ιταλική αστυνομία και την κολομβιανή αστυνομία, δήλωσαν ο Ρομπέρτι και άλλοι αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα