Καταποντίζεται το Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σημαντική πτώση καταγράφεται σήμερα Δευτέρα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 13:43 στις 473,99 μονάδες – κάτω από το επίπεδο των 500 μονάδων- σημειώνοντας πτώση της τάξης του 5,93%.

Η σημερινή συνεδρίαση κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου του 2015, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλες πιέσεις.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών,
των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως μεγάλη είναι η πτώση και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου παρατηρούνται χαμηλά 16 μηνών, επεκτείνοντας ένα επιθετικό «sell-off». Παράλληλα, πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να ξεφορτωθούν «επικίνδυνα» assets, εν μέσω προβληματισμών για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Οι επενδυτές δεν μπορούν να καταλήξουν σε «ασφαλή» συμπεράσματα όσον αφορά στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ο κίνδυνος ύφεσης και αποπληθωρισμού δείχνει να αυξάνεται, σημειώνει ο Φρανσουά Σαβαρί, της Prime Partners SA, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται μόλις πάνω από τα 33 δολάρια, με συνάντηση μεταξύ της Βενεζουέλας και της Σαουδικής Αραβίας (και οι δύο χώρες μέλη του ΟΠΕΚ) να μην παρέχει ενδείξεις περί ενίσχυσης των τιμών.

Άλλοι παράγοντες που δείχνουν να προκαλούν την πτώση είναι η αντίστοιχη πτώση στη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή, μετά από αναφορά σχετικά με την αμερικανική αγορά εργασίας, αλλά και η κινεζική Πρωτοχρονιά, που επιφέρει γενικότερα πτώση των δεικτών (τα χρηματιστήρια σε Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστά λόγω αργίας, και μάλιστα στην Κίνα - η οποία αποτελεί λόγο ανησυχίας εξαιτίας των προβληματισμών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της- θα είναι κλειστά για όλη την εβδομάδα). Ακόμη, η πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, επηρεάζοντας με τη σειρά τους και τα χρηματιστήρια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα