Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη

Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα τον προπηλακισμό που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

«Ο προπηλακισμός του κ. Βαρουφάκη συνιστά μία άκρως φασιστική και αποκρουστική ενέργεια. Δεν έχει την παραμικρή σημασία αν οι δράστες προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία ή όχι» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι «η βία και η βαναυσότητα
δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, όπου το μόνο μέτρο είναι ο διάλογος και δείκτης πολιτισμού ο σεβασμός στην άποψη του άλλου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών» κατέληξε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Απερίφραστα καταδίκασε και η ΝΔ, την επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, τονίζεται πως η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και πως οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Την επίθεση εναντίον του κ. Βαρουφάκη και της συζύγου του Δανάης Στράτου καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το Ποτάμι.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση η επίθεση στα Εξάρχεια αναδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που προστατεύουν και δικαιολογούν στη δημόσια σφαίρα τη βία των συμμοριών.

«Η Αθήνα δεν θα γίνει άθροισμα γκέτο που τα διαφεντεύουν φασίστες και χούλιγκανς. Είναι και αν δεν είναι- πρέπει να γίνει- μια πόλη ανοιχτή, χωρίς εσωτερικά σύνορα, με τους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς φόβο από περιοχή σε περιοχή» τονίζεται.

Τέλος το Ποτάμι καταλήγει ως εξής: «Eίναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στο Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου».

Με μια λακωνική ανακοίνωση αντέδρασε το ΚΚΕ στον προπηλακισμό του κ. Βαρουφάκη.

«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία» αναφέρει το ΚΚΕ.

Απερίφραστα καταδικάζει την επίθεση και η Δράση, καθώς όπως λέει «στις πολιτισμένες κοινωνίες οι διαφορές λύνονται με διάλογο, οι πολιτικές διαφορές στις εκλογές και η ελευθερία κίνησης όλων των ανθρώπων είναι δεδομένη»

Επίσης, η Δράση υπογραμμίζει, πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Τα Εξάρχεια αποτελούν πρακτικά “άβατο” για χιλιάδες συμπολίτες μας, των οποίων οι ιδέες και οι πράξεις δεν “εγκρίνονται” από τους αντιεξουσιαστές που δρουν εκεί ανενόχλητοι. Η κυβέρνηση, που δυστυχώς στο παρελθόν έχει δείξει αμφιθυμία αναφορικά με την καταδίκη τέτοιων περιστατικών, πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την κατάσταση και να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το θέμα της απόκρυψης των χαρακτηριστικών των δραστών» καταλήγει η ανακοίνωση της Δράσης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα