Καρτέλ κοκαΐνης με τζίρο 15 εκατ. ευρώ: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον μυστηριώδη «Ιβάν»

Άρωμα... λατινικής Αμερικής έχει η σύλληψη του 33χρονου Σέρβου σε πολυτελές διαμέρισμα επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή της Βάρης.

Και αυτό διότι από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο 33χρονος, ο οποίος εκπροσωπείται από το δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, είχε ταξιδέψει στο Περού, στη Βραζιλία και στο Εκουαδόρ, όπου πιθανότατα βρίσκονται συνεργοί του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η χώρα μας λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση ως διαμετακομιστικό κέντρο διακίνησης κοκαΐνης, η οποία εκτιμάται ότι ήρθε

στην Ελλάδα από τη λατινική Αμερική με σκοπό να καταλήξει σε χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι μέρος των 136 κιλών κοκαΐνης -υψηλής καθαρότητας- θα έμενε στην Αθήνα για την κάλυψη των... αναγκών ενόψει Χριστουγέννων.

Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον 35χρονο συνεργό του συλληφθέντα με το όνομα «Ιβάν», ο οποίος αναζητείται και ο οποίος περιγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ως άτομο που κυκλοφορούσε με Πόρσε και σύχναζε σε ακριβά μαγαζιά των νοτίων προαστίων. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο τζίρος του κυκλώματος φτάνει τα 15.000.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι είχαν εισαχθεί στη χώρα και άλλες παρτίες με κοκαΐνη από τη λατινική Αμερική. Τα χαρακτηριστικά του «Ιβάν» έχουν διαβιβαστεί σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να εμποδιστεί η διαφυγή του εκτός Ελλάδος.

Ο «Ιβάν» είχε παρουσία στο πολυτελές διαμέρισμα της Βάρης, όπου βρέθηκε πακεταρισμένη η κοκαΐνη. Άγνωστο παραμένει πως κατάφερε να διαφύγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα