Κάπα Research: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 0,6% έναντι της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα 0,6% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ
συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ., στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη σε δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του efsyn.gr από την εταιρία Prorata στις 15 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα έναντι της ΝΔ αλλά με ελαφρώς μειωμένη την διαφορά.

Σύμφωνα με αυτήν, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της ΝΔ.

Επίσης σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, η ΝΔ διατηρεί βραχεία κεφαλή μισής μονάδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 30% έναντι 29,5% που συγκεντρώνει η Κουμουνδούρου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα