Κάνουν «ταμείο» στη ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή

Στη ΝΔ γνώριζαν από την αρχή ότι σε επίπεδο εντυπώσεων - κυρίως με όρους τηλεοπτικούς - η επιλογή να παραμείνει σχεδόν στο σύνολο της εμφάνισης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα της παιδείας, θα δημιουργούσε αρνητικές ίσως ερμηνείες ή ακόμα και «μουρμούρα» σε μερίδα στελεχών, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με το «καλημέρα» αφιέρωσε σχεδόν 40 λεπτά της ώρας στο θέμα της διαπλοκής και των τηλεοπτικών αδειών.

Η κίνηση του Πρόεδρου της ΝΔ
να μείνει «πιστός» στην ομιλία του σε ένα θέμα τη συζήτηση για το οποίο είχε προκαλέσει ο ίδιος ζητώντας προ ημερησίας, αποτιμάται θετικά στην οδό Πειραιώς, από τη στιγμή όπου οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου είχαν εγκλωβιστεί στην αρχική τους στρατηγική να μετατραπεί η Βουλή σε «αρένα» με μια γενικευμένη αντιπαράθεση των δυο, με αιχμή το ζήτημα της διαπλοκής, όπου στην κυβέρνηση θεωρούν προνομιακό τους πεδίο, αλλά χωρίς κανένα όραμα για το ζήτημα της παιδείας.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εξηγούσαν πως «το ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν σήκωσε το γάντι που πετούσε διαρκώς ο κ. Τσίπρας για το θέμα των αδειών, τον υποχρέωσε όχι μόνο να μην κλείσει το θέμα, αλλά να το κρατήσει ακόμα πιο ζωντανό, σηκώνοντας εκείνος το γάντι που του είχε πετάξει ο αντίπαλος του και ζητώντας πλέον ο ίδιος μια νέα προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή».

Σε όσους μάλιστα εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χωρίς λεκτικές κορώνες και προσωπικά χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη ζώνη, ο επιτελείς της ΝΔ απαντούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει να ακολουθεί ένα «συναινετικό προφίλ, χωρίς διχαστικό λόγο, που δεν θα αναζητά μονίμως εχθρούς, αλλά θα προτείνει λύσεις και θα καταθέτει λύσεις σε μείζονα ζητήματα».

Θεωρούν δε, ότι ακόμα και κατά τη συζήτηση για το θέμα της παιδείας, φάνηκε ανάγλυφα ότι ιδεολογική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το όπως αντιλαμβάνονται το ζήτημα της εκπαίδευσης, με τον Πρωθυπουργό να «επιδεικνύει» ως όπλο τα «ένσημα» που απέκτησε συμμετέχοντας στο μαθητικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του ´90.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα