Καμμένος: Τα έργα για τα hotspots θα έχουν τελειώσει ως τις 14 Φεβρουαρίου. Αν δεν μπορούν οι εργολάβοι, αναλαμβάνει ο στρατός

Διαβεβαιώσεις ότι τα έργα για τα hotspots θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 14 Φεβρουαρίου έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνκος Καμμένος, σε επίσκεψή του σε Κω, Λέρο, Χίο, Σάμο και Λέσβο, όπου επιθεώρησε τους χώρους στους οποίους δημιουργούνται τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών- δηλώνοντας ότι «αν δούμε κάποια στιγμή ότι οι εργολάβοι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το έργο τους, αναλαμβάνει ο Στρατός».

Τον κ. Καμμένο
συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Από τη Σάμο ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «διευκρινίζουμε προς όλους, ότι τα έργα θα έχουν τελειώσει και θα έχουν παραδοθεί μέχρι τη 14η Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης ούτε μίας ώρας. Αν δούμε κάποια στιγμή ότι οι εργολάβοι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το έργο τους, αναλαμβάνει ο Στρατός. Όπως βλέπετε, ήδη, η ΔΙΔΕΡΓΩΝ, το Μηχανικό του Στρατού, αλλά και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ασχολούνται με κατασκευές, εργάζονται σκληρά σε όλες τις περιοχές που έχουμε αναλάβει την ευθύνη, δηλαδή στα πέντε νησιά, στη Σίνδο και στο Σχιστό. Θα υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, με εκπροσώπους τους Αξιωματικούς που θα βρίσκονται στη «στενή» ομάδα της νήσου, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, με τον Δήμο, με την Περιφέρεια, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Σκοπός, όπως διαβεβαίωσε, είναι όχι απλώς να ετοιμαστούν και να παραδοθούν τα hotspots, αλλά και η λειτουργία τους να είναι εναρμονισμένη με τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής, να υπάρχει τροφή εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται από τις κοινές αποφάσεις. «Αυτά τα hotspots πρέπει να είναι 24 ωρών. Θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα κέντρα μετεγκατάστασης, τα relocation centers, που βρίσκονται στη Σίνδο και στο Σχιστό, όπου από εκεί εντός 72 ωρών θα έχουν προωθηθεί».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα