Ιταλία: Κρέμασε τα γάντια του ο θρυλικός Τζανλουίτζι Μπουφόν

Σε ηλικία 45 ετών και μετά από μια αξιοζήλευτη καριέρα 28 χρόνων που περιελάμβανε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία, μια μακρά λίστα τροπαίων κυρίως με τη Γιουβέντους ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόσυρσή του από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Μπουφόν που θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, είχε συμβόλαιο για μια ακόμα χρονιά με την Πάρμα και ως εκ τούτου αποχωρεί από το ποδόσφαιρο με την ίδια ομάδα στην οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

″Αυτό ήταν όλο, φίλοι μου! Μου δώσατε

τα πάντα. Σας έδωσα τα πάντα. Τα καταφέραμε μαζί”, έγραψε ο Μπουφόν στο Instagram δίπλα σε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

View this post on Instagram

A post shared by Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon)

Το αποκορύφωμα της καριέρας του Μπουφόν ήρθε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2006, όταν δέχθηκε μόνο δύο γκολ στους επτά αγώνες της πορείας των Ατζούρι προς την κατάκτηση του τροπαίου. Κανένα από αυτά τα δύο γκολ δεν σημειώθηκε από αντιπάλους κατά την κανονική διάρκεια παιχνιδιού. Το ένα ήταν αυτογκόλ του συμπαίκτη του Κριστιάν Τζακάρντο και το άλλο ήταν πέναλτι του Ζινεντίν Ζιντάν κατά τη διάρκεια του τελικού.

″Έζησα τον Μπουφόν για 25 χρόνια, πρώτα με τη Γιούβε και στη συνέχεια στην εθνική ομάδα - βίωσα το μεγαλείο του ως παίκτης και ως άνθρωπος”, δήλωσε ο πρώην προπονητής Μαρτσέλο Λίπι, προσθέτοντας ότι ο Μπουφόν μπορεί να αναλάβει μια θέση στην εθνική ομάδα.

Στη Γιουβέντους, ο Μπουφόν ήταν η ραχοκοκαλιά πίσω από 10 τίτλους στη Serie A και παρέμεινε στον σύλλογο ακόμη και μετά το σκάνδαλο “Calciopoli” του 2006 που είδε την ομάδα να υποβιβάζεται στη Serie B.

Κατέκτησε 24 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων εννιά τίτλων της Σέριε Α, ενός τίτλου Σέριε Β, πέντε τίτλους Κυπέλλου Ιταλίας, έξι τίτλους Σούπερ Κυπέλλου Ιταλίας, έναν τίτλο Κυπέλλου UEFA, έναν τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένα τίτλο Λιγκ 1.

Εκτός από τη Γιουβέντους (2001-2018), αγωνίστηκε επίσης από την σεζόν 1995-96, στην Πάρμα (ως το 2001 και από 2021 ως 2023) και την Παρί Σεν Ζερμέν (2018-19). 

Με πληροφορίες από Associated Press

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣκάνδαλο στην Ιταλία με το νέο λογότυπο της Spezia CalcioΒραζιλία: Νεαρή οπαδός πέθανε από μπουκάλι μπύρας που προσγειώθηκε στο λαιμό της (Βίντεο)Χάνα Ντίνγκλεϊ: Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου
Keywords
Τυχαία Θέματα