ΗΠΑ: Ο Τζον Κέλι τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, για τις κατηγορίες σε βάρος πρώην συνεργατών του Τραμπ

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι δήλωσε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ στις ειδήσεις για απαγγελίες κατηγοριών εντοπίζεται “στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης να πράξει το έργο της,” σχολιάζει το CNN.

“Νομίζω ότι η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ν’ αφήσει το δικαστικό σύστημα να κάνει την δουλειά του. Ο καθένας είναι αθώος -θεωρείται αθώος- και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέλι
στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, χθες το βράδυ.

Ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και το πρώην στέλεχος της ίδιας προεκλογικής εκστρατείας Ρικ Γκέιτς, παραδόθηκαν χθες στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ. Επίσης, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με ξένους αξιωματούχους που βρίσκονταν κοντά στην ρωσική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ “δεν έχει πρόθεση η σχέδιο” απόλυσης του Μιούλερ.

Ο Κέλι από την πλευρά του, συμμερίστηκε την άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος Τραμπ χθες το πρωί, κατά την πρώτη αντίδρασή του, όταν ο ίδιος έγραψε στο Twitter: “Συγνώμη, αλλά αυτό έγινε πριν από χρόνια. Ήταν πριν από την συμμετοχή του Πολ Μάναφορτ στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ. Αλλά γιατί δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας η Διεφθαρμένη Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί;”

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Μάναφορτ και του Γκέιτς, αφορούν χρονικό διάστημα προηγούμενο της συνεργασίας τους με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ενώ η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου έγινε πριν γνωστοποιηθεί η αποδοχή της κατηγορίας για ψευδή κατάθεση από τον Παπαδόπουλο.

“Όπως καταλαβαίνω όλες οι δραστηριότητες για τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι για χρονικό διάστημα πολύ πριν από την συνάντησή τους με τον Ντόναλντ Τραμπ ή της οποιασδήποτε σχέσης που είχαν με την προεκλογική εκστρατεία,” δήλωσε ο Κέλι.

Σε ερώτηση σχετική με το αν το προσωπικό του Λευκού Οίκου είχε δύσκολες ώρες μετά την ανακοίνωση της απαγγελίας κατηγοριών, ο Κέλι δήλωσε ότι κατά την άποψή του, το προσωπικό “αισθάνεται άνετα και απλά υπηρετεί το αμερικανικό έθνος. Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την υπόθεση αυτή,” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Κέλι δήλωσε ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα ζητήσει συγνώμη” για τα σχόλια που έχει κάνει αναφορικά με την Φρεντερίκα Γουίλσον που είναι μέλος των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι εμμένει στις δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος Τραμπ και η Γουίλσον που εκλέγεται στην Φλόριντα ενεπλάκησαν σε μια δημόσια φραστική αντιπαράθεση, αναφορικά με το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Τραμπ, με την χήρα ενός από τους τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Νίγηρα.

Ο Κέλι με την σειρά του, κατηγόρησε την Γουίλσον ότι οικειοποιήθηκε την εξασφάλιση 20 εκατομμυρίων εκατομμυρίων δολαρίων, ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων γραφείων του FBI στο Μαϊάμι κατά τα εγκαίνια του κτιρίου το 2015. Παράλληλα, αποκάλεσε την Γουίλσον ως ένα “άδειο βαρέλι” υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της επικεντρώθηκαν στην ίδια και όχι στον ηρωισμό δύο πρακτόρων του FBI, τα ονόματα των οποίων φέρει το κτίριο. Ωστόσο, βίντεο που δημοσιοποιήθηκε (Sun Sentinel video) από την ίδια τελετή, επιβεβαίωσε ότι η Γουίλσον δεν προσπάθησε να οικειοποιηθεί την εξασφάλιση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Πηγή: CNN
Keywords
Τυχαία Θέματα