ΗΠΑ: Γνωρίζουμε την ταυτότητα του διοικητή του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι γνωρίζει το πραγματικό όνομα του διοικητή της οργάνωσης ISIS, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά Αμερικανών στην Συρία το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι ονομαζόταν Abu Sayyaf, όμως αυτό ήταν απλώς ένα ψευδώνυμο.

«Ενώ είχαμε πολλά ψευδώνυμα, πιστεύουμε πως το πραγματικό του όνομα είναι Fathi Ben Awn Ben Jildi Murad al-Tunisi», δήλωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών την Τρίτη.

Ο
άνδρας είχε σκοτωθεί από τα πυρά Αμερικανών κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολική Συρία, ενώ η γυναίκα του συνελήφθη και κρατείται στο Ιράκ. Ο al-Tunisi ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση, την επικοινωνία και την οικονομική διαχείριση των καυσίμων της οργάνωσης. Ακόμα, κατείχε σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του ISIS και ο θάνατός του έπληξε σε σημαντικό βαθμό την τρομοκρατική οργάνωση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως μέλη της «Δύναμης Δέλτα» του στρατού κατάφερε να κατασχέσει υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα τα οποία τώρα μελετούν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών για να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους ενεργεί , επικοινωνεί και βγάζει χρήματα η οργάνωση.

Τέλος, ο θάνατος του διοικητή μπορεί να είναι καταστρεπτική και για έναν ακόμα λόγο για το ISIS. Σύμφωνα με αναλυτές, οι υπόλοιποι διοικητές μπορεί τώρα να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλο και η τρομοκρατική Οργάνωση θα καταστραφεί εκ των έσω.

Πηγή: CNN

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα