Ινδή, θύμα βιασμού, απεβίωσε ύστερα από 42 χρόνια σε κώμα

Μία Ινδή νοσοκόμα από το Μουμπάι, που πριν από 42 χρόνια έπεσε σε κώμα όταν βιάστηκε άγρια και προσπάθησαν να την πνίξουν με αλυσίδα μέσα στο νοσοκομείο που δούλευε, απεβίωσε τελικά σήμερα στο νοσοκομείο Mumbai's King Edward Memorial.

Η Aruna Shanbaug ήταν 25 ετών όταν βιάστηκε από τον καθαριστή του νοσοκομείου, ο οποίος την στραγγάλισε με αλυσίδες και την άφησε να πεθάνει στις 27 Νοεμβρίου 1973.

Η 67χρονη υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και παρέλυσε. Έκτοτε διατηρείτο στη ζωή τρεφόμενη με σωληνάκι από τη μύτη και η υπόθεσή της προκάλεσε δημόσια συζήτηση στην Ινδία σχετικά με την ευθανασία, μετά από αγώνα φίλου της που είχε διεκδικήσει να σταματήσει να της χορηγείται τροφή. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δεν δέχθηκε μεν το αίτημα, αλλά η υπόθεση άνοιξε την πόρτα για να ψηφιστεί νομοθεσία για την παθητική ευθανασία.

Αντίθετες στη διακοπή της ζωής της Αρούνα ήταν οι νοσοκόμες του νοσοκομείου Mumbai's King Edward Memorial., οι οποίοι φρόντιζαν με βάρδιες όλα αυτά τα χρόνια την πρώην συνάδελφό τους.

Η Aruna έπαθε πνευμονία πριν από έξι ημέρες και τελικά απεβίωσε. "Η Shanbaug πέθανε στις 08:30 της Δευτέρας. Βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε τεθεί υπό αναπνευστική υποστήριξη", δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου..

"Το τραυματισμένο πουλάκι μου τελικά πέταξε μακριά. Και έδωσε στην Ινδία πριν φύγει έναν νόμο για την παθητική ευθανασία". δήλωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Pinki Virani, που έγραψε την "Ιστορία της Αρούνα".

Ο βιαστής απελευθερώθηκε αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Το κείμενο έχει μεταφραστεί από τον Στέφανο Νικήτα

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα