Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα τους ταράξει στους αριθμούς

Θα σας ταράξω στους αριθμούς θα μπορούσε να είναι το μότο της νέας Προέδρου της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρατήρηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, επειδή έδωσε περισσότερο χρόνο στον βουλευτή του Σύριζα Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, για να εισπράξει την απάντηση πως και ο ίδιος, αντί για 12 λεπτά που δικαιούνταν, μίλησε για 16 λεπτά (η Ζωή Κωνσταντοπούλου
ανέφερε και τα δευτερόλεπτα, αλλά δεν τα συγκρατήσαμε).

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κούφανε» τους βουλευτές.

Το βράδυ της Δευτέρας, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές, διάβασε στατιστικά στοιχεία από πρακτικά της Βουλής από το 1993 (!) για τον χρόνο που δόθηκε για τοποθετήσεις στην τριήμερη συζήτηση πριν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κόντρα και με τον Φίλη του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η δεύτερη κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής. Η πρώτη ήταν λίγο νωρίτερα με τον βουλευτή του κόμματός της και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.

Η αφορμή ήταν η ίδια: το γεγονός ότι επέτρεψε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να μιλήσει συνολικά 15 λεπτά -ενώ ο χρόνος που δικαιούνται οι βουλευτές είναι 7 λεπτά.

Ο Νίκος Φίλης της επεσήμανε πως το προεδρείο πρέπει να τηρεί τον προβλεπόμενο χρόνο που μπορούν να μιλούν οι βουλευτές, με την Ζωή Κωνσντοπούλου, η οποία δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό της από την παρέμβαση του, να του απαντά ότι το προεδρείο το γνωρίζει και θα μεριμνήσει. Το προεδρείο το γνωρίζει, αλλά δεν κάνει τίποτα, ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη που αιφνιδίασε για δεύτερη φορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του απάντησε ότι δεν περίμενε να κάνει παρατήρηση κάποιος βουλευτής που είχε ήδη μιλήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα