Η Τζεραλίν Τάλι, το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, απεβίωσε σε ηλικία 116 ετών

Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, είπε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.

Ένας από τους φίλους της οικογένειας, Ο Μίκαελ Κίνλοχ, δήλωσε στη Huffington Post US ότι η Τάλι πέθανε τη Τετάρτη βράδυ στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστιο του Ντιτρόιτ. Η Τάλι είχε νοσηλευθεί για περίπου
μια εβδομάδα στο νοσοκομείο λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, όμως το σαββατοκύριακο πήρε εξιτήριο και πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της με την οικογένειά της.

Η 77χρονη κόρη της Τάλι, Θέλμα Χόλογουεϊ, δήλωσε στην εφημερίδα Detroit News πως η μητέρα της δεν υπέφερε.

«Ζήτησε από το Θεό να την πάρει κοντά του ήρεμα και μην υποφέρει και έτσι έγινε. Τώρα ξεκουράστηκε» δήλωσε η Χόλογουεϊ.

Στα γενέθλιά της στις 23 Μαΐου έγιναν πολλές εκδηλώσεις και μια από αυτές στην εκκλησία στην οποία συνήθιζε να πηγαίνει. Η Τάλι σύμφωνα με φίλους και μέλη της οικογένειας ήταν βαθιά θρησκευόμενη και απέδιδε την μακροζωία της στο θέλημα του Θεού.

«Πίστευε στον Ιησού Χριστό και σε αυτόν απέδιδε τα εύσημα για την υγεία της και την μακροζωία της» δήλωσε ο Κίνλοχ ο οποίος γνώρισε την Τάλι πριν από 25 χρόνια στην εκκλησία.

«Έζησε τη ζωή της με τον τρόπο που πίστευε πως ο Θεός ήθελε, η αρχή της ήταν να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με τον τρόπο που θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται» δήλωσε ο ίδιος.

With age comes wisdom... Thank you for sharing your vast wisdom with me today. Happy 116th Birthday to Jeralean Talley, the world's oldest person.

Posted by Congressman John Conyers, Jr. on Thursday, May 21, 2015

Η Μήτερα Τάλι, όπως συνήθιζαν να τη φωνάζουν, γεννήθηκε στις 23 Μαίου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια. Μεγάλωσε σε μια φάρμα και μάζευε βαμβάκι και φιστίκια πριν μετακομίσει στο Μίτσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Αυτός πέθανε το 1988, έζησαν μαζί για 55 χρόνια.

Ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.

Η Τάλι ήταν δραστήρια μέχρι το τέλος της ζωής της, αγαπημένη της παρέα ήταν ο τρισέγγονος της και ετοιμαζόταν για ένα ταξίδι για ψάρεμα με τον Κίνλοχ.

Jeralean Talley, with godson Tyler Kinloch, holds one of seven catfish she caught on June 21 , 2013. Courtesy Michael Kinloch.

«Τα είχε τετρακόσια» δήλωσε ο Κίνλοχ και εξήρε την ταπεινότητά της και το ελεύθερο πνεύμα της.

«Ένα από τα πράγματα που μου εκμυστηρεύτηκε λίγο πριν πεθάνει ήταν πως πίστευε ότι δεν αξίζει όλη αυτή την προσοχή που λαμβάνει. Δεν ήθελε οι άνθρωποι να κάνουν διαρκώς πράγματα γι' αυτήν γιατί φοβόταν ότι θα έχανε την ικανότητα να φροντίζει τον εαυτό της» δήλωσε ο φίλος της.

Jeralean Talley puts the bait on her fishing pole, May 25, 2013. Courtesy Michael Kinloch.

Η Τάλι ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.

Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νεας Υόρκης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα