Η τσουκνιδόπιτα, η κολομπαρόπιτα και άλλες 6 παραδοσιακές πίτες από όλη την Ελλάδα

Οι πίτες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, αφού θεωρούνταν έναν νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Στην αρχαία Ελλάδα το πιο χαρακτηριστικό είδος ήταν μία πίτα με γέμιση από τυρί, μέλι και λάδι, και μοιάζει με τη σημερινή μελόπιτα.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ελληνικές πίτες. Με χωριάτικο φύλλο, με φύλλο κρούστας ή χωρίς καθόλου φύλλο, η πίτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας. Το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ, μετά το ξενύχτι, χειμώνα, καλοκαίρι,
ακόμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας, υπάρχουν πάρα πολλές γευστικές συνταγές που δεν θα σας απογοητεύσουν. Αν και πατρίδα της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας είναι θεωρείται η Ήπειρος, όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη από παραδοσιακές συνταγές. Αφήστε, λοιπόν, την παραδοσιακή τυρόπιτα και σπανακόπιτα και ελάτε να γνωρίσουμε 8 (από τις δεκάδες) παραδοσιακές πίτες από όλη την Ελλάδα.

Μπατζίνα (Καρδίτσα)

#mpatzina...τραγανό,καλοκαιρινό μεζεδάκι καλωσορίσματος#karditsa#apomero#μπατζίνα#summerpie#summerfood#traditionalfood#fetacheese#zucchini#welcomedish#fingerfood#τεμπελόπιτα#foodpic#vscofood#eatprettythings#eatyummythings

A photo posted by tasoula_koufopoulou (@to_apomero) on Jul 11, 2015 at 7:55am PDT



Μία πανεύκολη πίτα, αφού δεν έχει φύλλο. Πρόκειται για μία αλμυρή κολοκυθόπιτα που φτιάχνεται κυρίως στην Θεσσαλία και οι περισσότεροι από εμάς την θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Βάλτε και λίγη φέτα μέσα και είναι το τέλειο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.

Τσουκνιδόπιτα (Βέροια)

Making of #nettlepie #τσουκνιδόπιτα #plikati #epirus #greece #mountains

A photo posted by Grigoris (@grigoris) on Jun 11, 2012 at 8:18am PDT



Εάν δεν έχετε σε μεγάλη εκτίμηση την τσουκνίδα, αυτή η πίτα θα σας αλλάξει γνώμη. Η συνταγή έρχεται από την Βέροια και το αποτέλεσμα είναι μια κρατσανιστή και νόστιμη πίτα. Μπορεί να την ακούσετε και ως πίτα με κιντέας, αφού κιντέας στα ποντιακά είναι οι τσουκνίδες.

Τυρόπιτα (Σκόπελος)

#skopelitiki #masterszefujemy #omnomnom #grecka #kuchnia #szpinak

A photo posted by ⓛ ⓞ ⓕ ⓣ (@sylwiasowinska_studio) on Jun 11, 2015 at 10:50am PDT



Μπορεί να είναι μία τυρόπιτα, αλλά η σκοπελίτικη τυρόπιτα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ξεχωρίζει όχι μόνο για το γεγονός ότι είναι στριφτή, αλλά και τηγανιτή, με βασική γέμιση το κατσικίσιο τυρί. Θα την συναντήσετε σε όλες τις Σποράδες.

Κολομπαρόπιτα (Χαλκιδική)

Η κολομπαρόπιτα είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής. Το όνομα της πίτας προέρχεται από τη λέξη "κολόμπαρος", που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει γυμνός. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη πίτα δεν έχει φύλλο! Greek cooking by grandma! #greek_food #kolomparopita #greek #greece #foodporn #traditional_greek_food #summer2014 #summer_in_greece #avsummer #lifo #lifo_food #κολομπαροπιτα #πιτα #ελλαδαρα #παραδοση #καλοκαιρι #foody #greekpies #greek_pies #photoofday #yummy

A photo posted by Papastavrou (@nomikaria) on Aug 8, 2014 at 4:52am PDT

Keywords
Αναζητήσεις
κιντέας
Τυχαία Θέματα