Η Τουρκία προειδοποιεί για δραστηριότητα Γκιουλενιστών στη δυτική Θράκη και αλλού στην Ελλάδα

Η «τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν» (FETO), όπως αποκαλείται από την τουρκική κυβέρνηση η οργάνωση του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ενδεχομένως να προσπαθήσει να προκαλέσει αναταραχή μεταξύ των «Τούρκων της δυτικής Θράκης», προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ομέρ Τσελίκ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη, αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

«Ξέρουμε ότι προβαίνουν σε δραστηριότητες για να διχάσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη.
Κάποια από τα μέλη της είχαν δραστηριότητες εκεί με διαφορετικούς τρόπους. Το πληροφορήθηκα από φίλους, και θα επιμείνουμε όσον αφορά στην ευαισθησία μας σε αυτό το θέμα...μπορεί να προσπαθήσουν να προβούν σε περισσότερες δραστηριότητες στη δυτική Θράκη για να προκαλέσουν αναταραχή ανάμεσα στους “συμπατριώτες” και την “κοινότητά μας”» πρόσθεσε, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Όπως είπε, είχε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους για να τους ενημερώσει για τις δραστηριότητες της οργάνωσης Γκιουλέν στα Βαλκάνια, υποστηρίζοντας πως μέλη της κινούνται μέσω Τουρκίας και Βουλγαρίας, και αυτό προβληματίζει τις τουρκικές αρχές. «Θεωρούμε ότι προβαίνουν σε δραστηριότητες στην Αθήνα ή αλλού στην Ελλάδα, ειδικά στη δυτική Θράκη, περνώντας όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και τη Βουλγαρία» είπε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα του τεμένους στον Βοτανικό, χαρακτηρίζοντας «ρατσιστές» τους καταληψίες. «Η δημιουργία πλουραλισμού σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βοηθήσει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη της χώρας» είπε σχετικά. Όσον αφορά στο Κυπριακό, δήλωσε πως διαπραγμάτευση στο θέμα των εγγυήσεων είναι εκτός συζήτησης για την Τουρκία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα