Η Θεσσαλονίκη του Τσίπρα

«Μία φορά τον μήνα θα ανεβαίνω Θεσσαλονίκη», είχε δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας όταν στις αρχές του 2017 συγκρότησε το γραφείο πρωθυπουργού στην πόλη. Και μπορεί τον περασμένο μήνα να μην τήρησε την υπόσχεσή του, όμως για τους πολίτες της περιοχή η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού μετράει για… διπλή. Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε μία σειρά από κοινωνικές υποδομές που θα γίνουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης
στο πλαίσιο της εξαγγελίας των ευρύτερων κυβερνητικών πολιτικών για την υγεία και την παιδεία.

Παράλληλα αποκάλυψε στους συνεργάτες του ότι η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο ΕλλάδαςΚύπρου – Ισραήλ. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις κοινωνικές υποδομές που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι

-Υγεία: έως το τέλος του έτους θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας: 10 στον Εύοσμο και το Κορδελιό, 7 στην περιοχή της Τούμπας, 5 στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και 3 στην Τριανδρία.

-Παιδεία:

α) δημοπρατούνται 11 σχολικές μονάδες για τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2017, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

β) μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ.

ΚΒΘΕ: 100.000 ευρώ ενίσχυση για τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Επισημαίνεται ότι κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του Θεάτρου καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα