Η ταινία «Wonka» στην κορυφή του αμερικανικού box office

Wonka

Το μιούζικαλ «Wonka», που επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ κατέκτησε την κορυφή του box office την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλείνοντας το 2023 με μια γλυκιά νότα από άρωμα σοκολάτας, σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία του Πολ Κινγκ

με το κορυφαίο καστ μεταξύ των οποίων οι Ολίβια Κόλμαν, Χιου Γκραντ, Σάλι Χόκινς, Μάθιου Μπέιντον, Ρόουαν Άτκινσον και Τζιμ Κάρτερ, έκανε εισπράξεις 22,7 εκατ. δολαρίων το Σαββατοκύριακο και 29,5 εκατ. το τετραήμερο των εορτών με τις συνολικές εισπράξεις στις ΗΠΑ να ανέρχονται στα 140,2 εκατ. δολάρια. Στον υπόλοιπο κόσμο τα κέρδη της διάσημης παραγωγής της Warner Bros με προϋπολογισμό $125 εκατ. κυμαίνονται κοντά στα 400 εκατ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Aquaman and the Lost Kingdom» με τον Τζέισον Μομόα όπου το δεύτερο Σαββατοκύριακό του συγκέντρωσε 19,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ταινία της Universal Pictures «Migration» βρίσκεται στην τρίτη θέση με 17,2 εκατομμύρια δολάρια.

Την πεντάδα ολοκληρώνουν οι ταινίες «The Color Purple» με 13 εκατ. και το «Anyone But You» με 9 εκατ., ενώ ακολουθεί έκτο το «The Boys in the Boat» του Τζορτζ Κλούνεϊ με 8,3 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, το αμερικανικό box office του 2023 ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ComScore. Πρόκειται για μια βελτίωση σε σχέση με τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις συνολικές πωλήσεις εισιτηρίων του 2022, αν και υπολείπεται σε σχέση με τα 11,4 δισ δολάρια του 2019, το τελευταίο έτος πριν από τον COVID, που σημαίνει ότι η βιομηχανία ανακάμπτει από την πανδημία, αλλά δεν έχει ξαναβρεί ακόμη τον βηματισμό της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Taylor Swift κατέρριψε ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ

«Metropolis»: Το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ στη μη λογοκριμένη εκδοχή του

Οι 10+1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wonka,