Η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου

Στη Βουλή διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει ως υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα προτείνουν για υποψήφιο τον συνταγματολόγο
Νίκο Αλιβιζάτο.

Σύμφωνα με την «αριθμητική» της παρούσας Βουλής, η υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου θα συγκεντρώσει 234 ψήφους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουν οι 148 αφού ο κ. Μιχελογιαννάκης θα απουσιάζει καθώς είναι άρρωστος. Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο αριθμεί 76 συνολικά βουλευτές θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα Παυλόπουλου 73. Από την ψηφοφορία θα απουσιάζουν εκτός από τον Κυριακό Μητσοτάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξήγησε ότι δεν θα προσέλθει γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλει να τον καταψήφισει και οι κκ Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης καθώς ο πρώτος απουσιάζει στο εξωτερικό και ο δεύτερος αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Τέλος τον κ. Παυλόπουλο θα ψηφίσουν οι 13 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ όπως και της Χρυσή Αυγή, με σχετική ανακοίνωση των κομμάτων «δήλωσαν» πως θα ψηφίσουν «παρόντες».

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους.
Keywords
Τυχαία Θέματα