Η μεγαλύτερη συλλογή έργων του Banksy σε μία έκθεση στο Λονδίνο

(Photo by Erin Clark/The Boston Globe via Getty Images)

Η μεγαλύτερη συλλογή αυθεντικών έργων του Banksy επιστρέφει στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα, στο Σόχο.

Η έκθεση με τίτλο The Art of Banksy, με περισσότερα από 150 έργα του διάσημου καλλιτέχνη, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει (ακόμη) αποκαλυφθεί, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο

την άνοιξη του 2021 και μετά από μία μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο -από τη Μελβούρνη μέχρι το Μαϊάμι-, επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα το 2023.

Τώρα, ανοίγει για τρίτη φορά, σε νέο χώρο, στο Soho, εμπλουτισμένη, σύμφωνα με τους διοργανωτές με νέα έργα, περισσότερα οπτικό-ακουστικά στοιχεία και πωλητήριο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 11 Απριλίου, στην οδό Charing Cross Road 100, δεν έχει την έγκριση του καλλιτέχνη και όλα τα έργα είναι δάνεια από ιδιώτες συλλέκτες.

Ο Michel Boersma, επιμελητής της έκθεσης, δήλωσε: «Ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη τοποθεσία για μια έκθεση με έργα του Banksy από το μποέμικο κέντρο του Λονδίνου, το Σόχο; Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει στη νέα μας έδρα».

Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι το Flower Thrower, το Girl With Balloon και σε πρώτη παρουσίαση η Mona Lisa. Το άγνωστο μέχρι πρότινος έργο είχε αγοραστεί απευθείας από τον Banksy από διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ το 2003. Το 2022 επιστράφηκε στον Banksy, ο οποίος το ανέπτυξε περαιτέρω δημιουργώντας ένα νέο έργο.

Με πληροφορίες από BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποδομώντας την έννοια του «δυτικού πολιτισμού»

Μια βόλτα στις γκαλερί της Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Banksy, Λονδίνο,Banksy, londino