Η μάχη των #hashtag και τα νέα συνθήματα του Κυριάκου

Το άνοιγμα στην κοινωνία που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα από έναν κύκλο περιοδειών και εξορμήσεων που εγκαινίασε εδώ και λίγες ημέρες, «τρέχει» παράλληλα με την προσπάθεια για ...διαδικτυακό «άνοιγμα» και στους νεολαίους χρήστες των social media στους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει και γράφει στη γλώσσα τους, «μεταφράζοντας» ουσιαστικά τα γαλάζια συνθήματα και τον ξύλινο πολιτικό λόγο σε ...#hashtag!

Έτσι, το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο προσπαθεί μέσω του Διαδικτύου να δημιουργήσει κατηγορίες συζητήσεων δίνοντας έμφαση
στις «άχρωμες» ή ακόμα και αδιάφορες προς τους νεολαίους κομματικές ανακοινώσεις της ΝΔ, επιχειρώντας να προσδώσει νόημα στις δημοσιεύσεις που βγαίνουν από τη Συγγρού ή τα λεγόμενα του ίδιου του προέδρου του κόμματος, που σε άλλες περιπτώσεις σχεδόν θα περνούσαν απαρατήρητες από το κοινό των νέων κυρίως ψηφοφόρων.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, μόνο τυχαίος δεν ειναι και ο πόλεμος ανακοινώσεων μέσω ...#hashtag που ξεκίνησε από χθες ανάμεσα στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ και την κυβερνητική εκπρόσωπο, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να σχολιάζει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του Eurogroup χρησιμοποιώντας το σύνθημα #fugete, την Όλγα Γεροβασίλη να του απαντά με το #synelthete και τον κ.Κουμουτσάκο να της ανταπαντά με το ...synelthete_apo_aftapates!

Αυτά γίνονται στον ...διαδικτυακό πολιτικό «πόλεμο», γιατί στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης που αποκτά ολοένα και πιο συχνά προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις εξορμήσεις του με περιοδεία στο λεκανοπέδιο Αττικής και πιο συγκεκριμένα στις γειτονιές της Β´ Αθηνών και ειδικότερα το Περιστέρι, σε μια προσπάθεια να στρέψει την επικοινωνιακή του στρατηγική στην καθημερινότητα του πολίτη.

Η τακτική του έχει και έναν ακόμα στόχο, που ταυτίζεται πλήρως με την προσπάθεια ενίσχυσης των αρνητικών εκλογικών ποσοστών της ΝΔ - όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου - όπου μόνο στο δήμο Περιστεριού δεν κατάφερε καν να πιάσει το ψυχολογικό όριο του 20%.

Με την δια ζώσης επαφή και επικοινωνία του με τον εμπορικό κόσμο - καταστηματάρχες και υπαλλήλους - σε μια πολύπαθη από την ανεργία περιοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αναδείξει τις αρνητικές πολιτικές της κυβέρνησης, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του κόμματος του για την ενίσχυση της απασχόλησης και τις πολιτικές ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα