Η καταπληκτική ιστορία της Alfa Romeo του Μουσολίνι: Το δώρο στην ερωμένη του, η δολοφονία τους και η πώλησή του σε ποσό ρεκόρ

Ο Benito Mussolini έχει παρουσιαστεί ως ένας λάτρης του γυναικείου φύλου, με πολλές κατακτήσεις στην διάρκεια της ζωής του.

Ο Ιταλός δικτάτορας λάτρευε την ερωμένη του Clara Petacci και της είχε κάνει δώρο μία σπάνια Alfa Romeo 6C 2500 Sport Berlinetta του 1939, από την οποία έχουν κατασκευαστεί συνολικά μόνον 16 κομμάτια.

"@Estadao: Alfa Romeo

do ditador Benito Mussolini vai a leilão pic.twitter.com/rXGdU0n1nv" CARALHO! QUE FODA!

Laura (@lausachs) December 17, 2014

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτό με το οποίο, στις 27 Απριλίου 1945, ο Ιταλός δικτάτορας και ερωμένη του συνελήφθησαν από αντάρτες, ενώ ταξίδευαν με ένα κομβόι κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας (κοντά στη λίμνη Κόμο) σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

RM Auctions to feature a 1939 Alfa Romeo 6C2500 with infamous owner - Benito Mussolini. This was his escape car - NOT pic.twitter.com/bdnCEkafv4

— eClassicAutos (@eclassicautos) February 4, 2015

Στις 28 Απριλίου ο Mussolini και η ερωμένη του εκτελέστηκαν και την επομένη ημέρα, 29 Απριλίου, το σώμα του Mussolini και της Petacci κρεμάσθηκαν ανάδοπα στην Piazzale Loreto στο Μιλάνο.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο, εξαγοράστηκε από τον Ron Keno, έναν αξιωματικό του στρατού των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

Στις αρχές του 1979, ο Keno το πούλησε στον συλλέκτη Donnie Morton από το Connecticut και τελικά πέρασε στο Imperial Palace Auto Collection.

Το προσωπικό την αποκατέστησε και την ενέταξε στη συλλογή από σπάνια αυτοκίνητα για τις επόμενες δύο δεκαετίες, μέχρι που πουλήθηκε σε ένα νέο ιδιοκτήτη το 1999.

Ο νέος ιδιοκτήτης ανακατασκεύασε τον κινητήρα του αυτοκινήτου στην Ιταλία και στη συνέχεια την έδωσε για δημοπρασία. Το όχημα πωλήθηκε μαζί με μια σειρά από άλλα κλασικά αυτοκίνητα με μια εκτίμηση που έφτανε τις 2.000.000 λίρες.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk
Keywords
Τυχαία Θέματα