Η ιδιαίτερη φιλία του Βαρουφάκη με τον Βρετανό συντηρητικό Νόρμαν Λαμόντ

Την ιδιαίτερη φιλία του με τον Νόρμαν Λαμόντ, τον γνωστό πολιτικό των Βρετανών Συντηρητικών που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις κερδοσκοπίας, περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε νέο του κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε πως στις 16 Ιουλίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε σε επενδυτές για το περιβόητο σχέδιο plan B, με συντονιστή της συζήτησης τον Νόρμαν Λαμόντ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Βαρουφάκης στο ιστολόγιό του, όσο ο ίδιος ζούσε στο Λονδίνο την δεκαετία του '80, ο λόρδος Λαμόντ, υπουργός υπό την ηγεσία
της Θάτσερ, αντιπροσώπευε την συντηρητική πολιτική ιδεολογία που ο ίδιος μισούσε. Αρκετά χρόνια μετά, όταν έγινε υπουργός Οικονομικών, ανέπτυξε μια ιδιαίτερη φιλία με τον συντηρητικό πολιτικό, ο οποίος δεν διστάζει να τον συμβουλεύει για τις κινήσεις του.

Μπορεί οι ιδεολογίες τους να είναι διαφορετικές, παρόλα αυτά έχουν δύο κοινά σημεία: Την αφοσίωσή τους στην δημοκρατία και την σημαντικότητα της κυριαρχίας του κοινοβουλίου. Όπως εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης στο ιστολόγιό του, μοιράζεται με τον Λαμόντ την πεποίθηση ότι η οικονομική πολιτική δεν πρέπει να επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τα όρια της κυριαρχίας ενός έθνους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα