Η Ιαπωνία δεν φοβάται την πληθυσμιακή γήρανση. Θα αυξήσει την παραγωγικότητα με ρομπότ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι ο γερασμένος πληθυσμός της Ιαπωνίας δεν συνιστά πρόβλημα για την οικονομία της χώρας, αλλά έναυσμα για να αυξηθεί η παραγωγή με νέες τεχνολογίες όπως ρομπότ και ασύρματους αισθητήρες.

Η δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι η ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω στη χώρα ανέρχονται στα 34,6 εκατομμύρια, συνιστώντας το 27,3% του πληθυσμού. Πρόκειται για ποσοστό-ρεκόρ για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

«Δεν έχω απολύτως καμία ανησυχία για τα δημογραφικά στοιχεία
της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία μπορεί να γερνάει, μπορεί να χάνει τον πληθυσμό της, όμως αυτό αποτελεί κίνητρο για εμάς», δήλωσε σε εκδήλωση του Reuters.

«Γιατί; Διότι θα μπορούμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ωθούμε την παραγωγικότητά μας. Επομένως, η δημογραφία της Ιαπωνίας, παραδόξως, δεν είναι βάρος, αλλά ένα μπόνους», εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν ρομπότ για την αύξηση της παραγωγής.

Ο Άμπε την ίδια στιγμή ανακοίνωσε στόχους για μικρή αύξηση των γεννήσεων, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το πρόβλημα της πληθυσμιακής γήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος θέτει ως στόχο να αυξηθεί ο πληθυσμός κατά 100 εκατομμύρια μέχρι το 2060, αυξάνοντας τις γεννήσεις από 1,4 σε 1,8 για κάθε γυναίκα. Για να μην συρρικνωθεί ο πληθυσμός το Reuters επισημαίνει ότι ο αριθμός θα πρέπει να ανέβει στο 2,1.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα