Η επιστροφή του Winamp: Νέα έκδοση της θρυλικής εφαρμογής

Πολλοί άνω των 30 θα θυμούνται ενδεχομένως το Winamp: Η εν λόγω εφαρμογή αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ήταν στις δόξες της στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2020, όταν το Ίντερνετ ήταν ακόμα στη φάση της «ανατολής» του για το ευρύ κοινό- όταν το κατέβασμα μουσικής υπό τη μορφή αρχείων MP3 από Napster,

Limewire, Kazaa κλπ ήταν μια ευρέως διαδεδομένη δραστηριότητα (αν και όχι νόμιμη, καθώς επρόκειτο για τη γνωστή διαδικτυακή «πειρατεία»).

Ωστόσο με το πέρασμα των ετών η εφαρμογή (όπως και πολλές άλλες της εποχής) πέρασε στην αφάνεια. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ArsTechnica, από τεχνικής άποψης δεν «πέθανε», καθώς αν και η αρχική έκδοση «έκλεισε» το 2013 από την AOL, η Radionomy αγόρασε τα «απομεινάρια» του Winamp το 2014 και έβγαλε ένα update το 2016, κυκλοφορώντας και μια αναθεωρημένη έκδοση το 2018. Ένα νέο update είχε σχεδιαστεί για το 2019, μα δεν βγήκε- ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα η Radionomy έβγαλε μια νέα έκδοση/update του Winamp, που, σύμφωνα με τα release notes για το Winamp 5.9 RC1 Build 1999, αντιπροσωπεύει τέσσερα χρόνια δουλειάς από δύο ομάδες development, και μάλιστα με καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας.

Η τελική έκδοση θα είναι η 5.9, ενώ κάποια χαρακτηριστικά προορίζονται για την έκδοση 5.9.1 «και παραπέρα». Απαιτεί Windows 7 SP1 ή νεότερα (εγκαταλείπεται η υποστήριξη των θρυλικών Windows XP).

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Βομβαρδίστηκε ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης: Αλληλοκατηγορούνται Ρωσία και ΟυκρανίαΑλβανός που μετανάστευσε στη Βρετανία «για μια καλύτερη ζωή» κατέληξε «κηπουρός» σε εργοστάσιο κάνναβηςΠοινική προκαταρκτική έρευνα από Ντογιάκο για διαρροές στοιχείων από την ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Winamp,