«Η απόφαση των Βρετανών πρέπει να γίνει σεβαστή», απαντά η κυβέρνηση σε όσους υπέγραψαν το αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα

Υπέγραψαν πάνω από 4,1 εκατομμύρια άτομα, αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα.

Όπως μεταδίδει το BBC, ένα email έφτασε σε όσους υπέγραψαν το διαδικτυακό petition λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ήταν σαφής ότι αυτό το δημοψήφισμα
ήταν μοναδικό, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «this was a once in a generation vote».

Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή, προσθέτοντας: «Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ».

Το petition, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο, δημιουργήθηκε από τον William Oliver Healey και ζητούσε από την κυβέρνηση να κάνει δεύτερο δημοψήφισμα γιατί το ποσοστό που κέρδισε ήταν χαμηλότερο του 60% και η προσέλευση ήταν κάτω του 75%. Βέβαια, ο άνθρωπος που το έφτιαξε, υποστηρικτής του Brexit, ήταν έξαλλος στη συνέχεια, γιατί όπως αποκάλυψε ο ίδιος έφτιαξε το εν λόγω αίτημα ένα μήνα πριν το δημοψήφισμα, γιατί τότε πίστευε ότι θα κερδίσει η παραμονή. Μετά ωστόσο το αποτέλεσμα του Brexit, υποστηρικτές του «ναι» έκλεψαν το αίτημά του.

Πάντως το email που αναφέραμε πιο πάνω ανέφερε ότι το διαδικτυακό petition θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, αφού έχει ξεπεράσει τις 100.000 απαραίτητες υπογραφές.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα