Η Αυστρία θα διώχνει τους πρόσφυγες/ μετανάστες που θέλουν να συνεχίσουν πέρα από τη Γερμανία

Η Αυστρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρνείται την είσοδο σε μετανάστες που σκοπεύουν να περάσουν μέσα από τη Γερμανία και να μην ζητήσουν άσυλο εκεί, με αποτέλεσμα η Σλοβενία, νοτιότερα, να ανακοινώσει παρεμφερή μέτρα για να αποφύγει να αποτελέσει σημείο εγκλωβισμού προσφύγων.

Η Σλοβενία και η Αυστρία, που βρίσκονται στη μέση της διαδρομής των αιτούντων άσυλο από τη Μεσόγειο προς
τη Βόρεια Ευρώπη, έδρασαν αφού η Γερμανία άρχισε να διώχνει πρόσφυγες/ μετανάστες οι οποίοι επιθυμούσαν να διέλθουν, κατευθυνόμενοι προς χώρες πιο βόρεια, κυρίως τη Δανία και τη Σουηδία, που έχουν και στις δύο περιπτώσεις εντείνει τους ελέγχους για να αντιμετωπίσουν τις ροές.

Η Γερμανία έχει αρχίσει να στέλνει μερικές εκατοντάδες μετανάστες ημερησίως πίσω στην Αυστρία κάθε ημέρα από την αρχή του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία. Πολλοί εξ αυτών δεν διέθεταν χαρτιά, ωστόσο ήθελαν να ταξιδέψουν προς τη Σουηδία.

«Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα γερμανοαυστριακά σύνορα; Το ότι μόνο αυτοί που θέλουν άσυλο στη Γερμανία αφήνονται να περάσουν, και αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν παραπέρα στέλνονται πίσω» δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. «Θα τους σταματάμε απευθείας στα νότια σύνορά μας (με τη Σλοβενία) από το τέλος της επόμενης εβδομάδας» τόνισε.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος του σλοβενικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε αργότερα πως η Σλοβενία θα πρέπει να προβεί σε ανάλογες κινήσεις για να αποφύγει τη συγκέντρωση μεταναστών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα