Γιούνκερ: Εφικτή συμφωνία και μέσα στο Μάιο

Τσίπρας και Γιούνκερ στην συνάντησή τους στη Ρίγα συμφώνησαν ότι «είναι εφικτή» η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμά ότι «όντως έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος» και, σύμφωνα με συνομιλητές του, θεωρεί ότι είναι εφικτή μία συμφωνία μέσα στον Μάιο ή το αργότερο αρχές του Ιουνίου.

Στην
συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το πώς έχει διαμορφωθεί ως τώρα η κατάσταση. Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως «πολύ καλό», ενώ ελληνικές πηγές λένε ότι υπήρξε «αμοιβαία κατανόηση και διάθεση για συνεργασία».

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει την Αθήνα είναι η σκληρή στάση των δανειστών στις τεχνικές συνομιλίες που ουσιαστικά μπλοκάρει την επίτευξη συμφωνίας.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει τις δυσκολίες και κορυφαία στελέχη της παραδέχονται πως «αν κυριαρχήσει η σκληρή γραμμή θα μας δυσκολεύσει».

Ωστόσο, τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη», «η μόνη ρεαλιστική λύση παραμένει η αμοιβαία επωφελής συμφωνία».

«Αν θέλουμε ρεαλισμό πρέπει από όλους να υπάρξει αντίληψη της κατάστασης και να υπάρχει πλήρης συναίσθηση του πως έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα», λένε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα