Γιατροί αφαίρεσαν μετά απο 18 χρόνια χειρουργικό ψαλίδι που είχαν ξεχάσει συνάδελφοί τους στην κοιλιά ασθενoύς

Γιατροί στο Βιετνάμ αφαίρεσαν μετά από 18 χρόνια ένα χειρουργικό ψαλίδι που είχαν ξεχάσει στο αριστερό μέλος της κοιλιάς ενός ασθενούς τους.

Όπως, αναφέρει το BBC, ειδικοί χειρουργοί μεταφέρθηκαν από το Ανόι στην επαρχία Nguyen της Ταϊλάνδης για βοηθήσουν στην επέμβαση. Ο 54χρονος ασθενής επισκέφθηκε το νοσοκομείο μετά την εμπλοκή του σε ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα και το υπερηχογράφημα στο οποίο υπεβλήθη έδειξε ότι ένα αιχμηρό εργαλείο βρισκόταν στο αριστερό μέρος της κοιλιακής του χώρας.

Ένας
δεύτερος ιατρικός έλεγχος που έγινε στον 54χρονο σε νοσοκομείο στην επαρχία Bac Kan απέδειξε χωρίς καμία αμφιβολία πως στην κοιλιά του υπήρχε ένα χειρουργικό ψαλίδι 15 εκατοστών, που βρισκόταν αρκετά κοντά στο παχύ του έντερο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Tuoi Tre.

Ο Ma Van Nhat αναφέρει ότι το ψαλίδι ίσως να ξεχάστηκε στην κοιλιά από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια μίας χειρουργικής επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί μετά την εμπλοκή του σε ένα άλλο τροχαίο ατύχημα το 1998 στο γενικό νοσοκομείο της Bac Kan, σημειώνει η Vietnam Express. Ο ίδιος προσθέτει πως μέχρι πρότινος δεν είχε καμία ενόχληση πέρα από έναν πρόσφατο πόνο στο στομάχι ο οποίος δεν περνούσε με τα παυσίπονα.

Οι χειρούργοι πραγματοποίησαν μία επέμβαση που διήρκησε 3 ώρες, αναφέροντας πως κατάφεραν να αφαιρέσουν το ψαλίδι, οι λαβές του οποίου είχαν σκουριάσει και είχαν κολλήσει στα γεννητικά όργανα του 54χρονου.

Το Υπουργείο Υγείας έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να βρεθεί ποιο ήταν οι γιατροί που ξέχασαν το χειρουργικό ψαλίδι στην κοιλιά του ασθενούς.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα