Για επικίνδυνη κόντρα Τσακαλώτου με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κάνει λόγο η ΝΔ

Διαστάσεις προσωπικής «βεντέτας» ανάμεσα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία βλέπει η ΝΔ, πίσω απο το πρωτοφανές περιστατικό στην ολομέλεια της Βουλής και την δημόσια φραστική αντιπαράθεση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον Νικο Βούτση.

Από την οδό Πειραιώς εκτιμούσαν ότι η διάσταση απόψεων του Υπουργού Οικονομικών με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έγινε ακόμα πιο αντιληπτή και από
το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να υπερασπιστεί στην Ολομέλεια τον κ. Τσακαλώτο σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του ποσοστού των δεσμεύσεων του ελληνικού προγράμματος που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο έχει υλοποιηθεί μόλις το 1/3 εξ αυτών.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ για να ενισχύσουν την εκτίμηση τους για το ρήγμα στις σχέσεις των δυο ανδρών, σημείωναν ότι ουσιαστικά «τον ανάγκασαν να σιωπήσει, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής του έδωσε το λόγο μετά και εκείνος αρνήθηκε να τον πάρει».

Αυτό φάνηκε όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όρθιος και εμφανώς εκνευρισμένος απο τα ορεινά της Ολομέλειας, ζητούσε επίμονα το λόγο και ο πρόεδρος της Βουλής δεν τον άφησε. Αλλά και όταν του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει, εκείνος μετά αρνήθηκε να απαντήσει στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «ομολογία» του όπως είπε ότι το 1/3 των δεσμεύσεων του προγράμματος δεν έχει υλοποιηθεί από την Αθήνα.

Οι επιτελείς της ΝΔ εξέφραζαν μάλιστα την ανησυχία τους σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η κρίση Κορύφης στο εσωτερικό της κυβέρνησης στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα: «σε τι διαπραγμάτευση πηγαίνει μια κυβέρνηση ότταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών;».

Μάλιστα, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «απίστευτο το αυτογκόλ που έβαλε το κυβερνητικό στρατόπεδο, αποδεικνύοντας ότι όσα είπε η ΝΔ για την διαπραγμάτευση είναι αληθή, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το 80% των θεμάτων της διαπραγμάτευσης έχουν κλείσει το non paper του Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι έχει κλείσει μόνο το 35%».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα