Γερμανία: Για πρώτη φορά το ποσοστό του ακροδεξιού AfD είναι ίδιο με αυτό των Σοσιαλδημοκρατών στη Σαξονία

Το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρής γραμμής για το μεταναστευτικό, καταγράφει για πρώτη φορά ποσοστά ίδια με των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Σαξονία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση του Infratest dimap που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη, το AfD καταγράφει ποσοστό
13% στην πρόθεση ψήφου, ίδιο με αυτό του SPD. Στις περιφερειακές εκλογές του Αυγούστου του 2014, η Εναλλακτική για τη Γερμανία είχε κερδίσει το 9,7% των ψήφων και κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Σαξονίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ (CSU) μείωσαν το ποσοστό τους κατά 1,4% μονάδα στο 38%.

Επίσης και το ναζιστικό κόμμα NPD θα έμπαινε στην περιφερειακή βουλή αν γίνονταν τώρα εκλογές, καθώς εμφανίζεται να κερδίζει το 5% στην πρόθεση ψήφου.

Πλέον η Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο με το μεγαλύτερο κύμα ξενοφοβίας. Η πρωτεύουσά του Δρέσδη είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε το αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA, το οποίο προσέλκυσε 5.000 ανθρώπους στη διαδήλωσή του της Δευτέρας. Στο ίδιο κρατίδιο βρίσκεται και το Χάιντεναου, όπου νεαροί ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Εξάλλου η δημοσκόπηση αυτή αποκάλυψε ότι το 60% των ερωτηθέντων στη Σαξονία ανησυχούν για τη μεγάλη εισροή προσφύγων στη χώρα, έναντι του 38% που καταγράφεται στο σύνολο της Γερμανίας.

Το AfD απορρίπτει τη μεταναστευτική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τη «χάος παροχής ασύλου», ενώ παρουσιάζοντας τη δική του πολιτική την προηγούμενη εβδομάδα το κόμμα τάχθηκε υπέρ της επιβολής ελέγχων στα σύνορα για να περιοριστεί η εισροή μεταναστών που εισέρχονται στη Γερμανία από την Ουγγαρία και την Αυστρία.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα