Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι

«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA, η Φώφη Γεννηματά.

Με
αφορμή τις πληροφορίες περί αναφοράς σε παραίτηση του πρωθυπουργού στις συναντήσεις του με τους κ.κ. Ολάντ και Σουλτς, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή» ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι».

Κατέστησε σαφές για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα» και επανέλαβε ότι μιλά για «μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει την ισχύ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους εταίρους και να ξαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους».

Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει παραδώσει τα πάντα» και ότι «φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ο λογαριασμός έχει και ΦΠΑ 24%».

Με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές, αίτημα που διατυπώνει συνεχώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2012 η ΝΔ οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές γιατί ήθελε να γίνει κυβέρνηση αυτοδύναμη και να έχει τον πρωθυπουργό ενώ ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες, ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκκρεμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;».

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα», υπογράμμισε.

Σχετικά με την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη στο Ποτάμι για συνεργασία η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Αν ο κ. Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τον κ. Μητσοτάκη στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων προφανώς δεν μπορεί να έχει κοινό δρόμο και με εμάς».

Εξέφρασε την ικανοποίηση για τη δημοσκοπική άνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά, είπε ότι, υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα