«Φρένο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην παράταση συμβάσεων για 15.000 συμβασιούχους ΟΤΑ

Τη δυνατότητα παρατάσεων στις συμβάσεις περίπου 15.000 συμβασιούχων ΟΤΑ αποκλείει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς τις έκρινε αντισυνταγματικές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», το σκεπτικό είναι ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω
συμβάσεων, όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων. Σημειώνεται πως οι παρατάσεις προβλέπονταν σε πρόσφατους νόμους, επί υπουργίας Κατρούγκαλου, καθώς και ότι, βάσει της απόφασης, απαγορεύεται και η πληρωμή των συμβασιούχων για όσο χρόνο κρίνεται πως οι συμβάσεις παρατάθηκαν παράνομα.

Οι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί με οκτάμηνες συμβάσεις το 2015. Οταν έληξαν οι συμβάσεις δόθηκε παράταση, με κυβερνητική παρέμβαση, μέχρι τα τέλη του 2016. Στη συνέχεια η κυβέρνηση προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση σε νέα παράταση μέχρι τα τέλη του 2017, παρά τις αντιδράσεις πολλών δημοτικών αρχών. Ωστόσο, επιμέρους συγκεκριμένες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις, καθώς μετά την ολοκλήρωση διετίας δεν μπορούσε να υπάρξει ανανέωση εργασίας συμβασιούχου.

Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται για την τελική κρίση του δικαστηρίου: Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα