Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο. Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση εκκένωσης εκατοντάδων ενοίκων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε πύργο 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο.Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου. Εκφράζονται φόβοι ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στον πύργο, ενώ η προσπάθεια της πυρόσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, με 40 οχήματα.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει
τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι από τον πύργο έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Στο συγκεκριμένο κτήριο διαμερισμάτων κατοικούν πάνω από 200 άνθρωποι. Από εικόνες που μεταδίδουν οι ανταποκριτές των βρετανικών ΜΜΕ υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Μάλιστα στους τελευταίους ορόφους φαίνεται άνθρωπος στα παράθυρα.

Επίσημη πληροφόρηση για την τύχη των εγκλωβισμένων δεν υπάρχει. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους που πηδούν από τα παράθυρα.

Ο δημοσιογράφος του BBC κάνει λόγο για εκρήξεις ενώ ακούγεται ο ήχος των τζαμιών που σπάνε. Ο Τζόρτζ Κλάρκ παρουσιαστής του Channel 4 είπε στο Radio 5 Live: "Εχω καλυφθεί από στάχτη και βρίσκομαι 100 μέτρα μακριά από τη φωτιά».

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα