Εξομαλύνεται η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια. Περίπου 4.000 πρόσφυγες μπήκαν στην ΠΓΔΜ

Προς εξομάλυνση δείχνει να βαίνει η κατάσταση στην ουδέτερη ζώνη όσον αφορά στο ζήτημα της εισόδου προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με παρατηρητές, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι περισσότεροι
από αυτούς κατευθύνθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, απ΄ όπου με τρένα που δρομολογήθηκαν εκτάκτως, με λεωφορεία που ήρθαν από όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με ταξί, συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο «σταθμό» τους που είναι το Ταμπάνοβτσε, στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ. Από εκεί περνούν τα σύνορα με την Σερβία και εισέρχονται στην πόλη Πρέσεβο, όπου από το βράδυ του Σαββάτου παρατηρείται συνωστισμός. Το εισιτήριο με το τρένο από τη Γευγελή μέχρι το Ταμπάνοβτσε κοστίζει 10 ευρώ, με τα λεωφορεία κυμαίνεται στα 12 ευρώ , ενώ με ταξί η τιμή ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Η παρουσία των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα είναι, από το πρωί, αισθητά μειωμένη και επιτρέπουν στους πρόσφυγες να περάσουν, ανά ομάδες, τα σύνορα και να κατευθυνθούν πεζή, κατά μήκος των γραμμών, μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό προς την Γευγελή.

Στην ουδέτερη ζώνη έχουν εκλείψει πλέον ο συνωστισμός και οι δραματικές σκηνές των προηγούμενων ημερών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα