Ευρωβουλευτής του PSD: «Οι Πορτογάλοι δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες»

Στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας που θα λάβουν χώρα την Κυριακή αναφέρεται δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico με τον τίτλο «Δεν θέλουμε να γίνουμε Ελλάδα». Το κείμενο παραθέτει εκτιμήσεις ευρωβουλευτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η λιτότητα και η ανεργία θα επηρεάσουν κατά πολύ τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Μπορεί στην χώρα μας, αλλά και στην Ισπανία, η οικονομική κρίση να έστρεψαν τους πολίτες προς την αριστερά, στην Πορτογαλία οι δημοσκοπήσεις
δείχνουν μια στροφή προς τα δεξιά. O απερχόμενος δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός επιβεβαίωσε μάλιστα το προβάδισμα που είχε τις τελευταίες εβδομάδες έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών. Γιατί παρατηρείται όμως αυτή η στροφή; Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Carlos Coelho, η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και επηρεάζει τις αποφάσεις των Πορτογάλων ψηφοφόρων.

«Νομίζω ότι οι Πορτογάλοι αναλογίζονται τώρα τι δεν θέλουν να γίνουν. Σίγουρα δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες», δήλωσε ο Carlos Coelho, ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Πορτογαλίας (PSD).

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Προβάδισμα του δεξιού συνασπισμού χωρίς πλειοψηφία στη βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρώιμος θάνατος του «πρώτη φορά αριστερά» - Γιατί τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν ξέρουν εάν πρέπει να στραφούν πιο αριστερά ή προς το κέντρο

Η δοκιμασία της Αριστεράς στην Ευρώπη, το μήνυμα των ελληνικών εκλογών και ο ρόλος των σοσιαλιστικών κομμάτων

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα