Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες, ενισχύουν τα μπλόκα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αντιδρούν στις φορολογικές αλλαγές και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Περισσότερα από είκοσι μπλόκα με τρακτέρ βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν διαμηνύσει ότι θα κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών από τις 12:00 έως τις 14:00.

Ξεκινά σήμερα το μπλόκο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, επί της Εγνατίας οδού, το οποίο στήνεται τις τελευταίες τρεις
ημέρες και αριθμεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, που έχουν καταφθάσει στο σημείο από Βελβεντό Κοζάνης, Νάουσα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά. Στο σημείο κατευθύνονται και τρακτέρ από μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία του Νομού, αλλά και των γειτονικών, αυτών της Πέλλας και της Πιερίας.

Συχνότερους και μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς έχουν αποφασίσει στα διόδια των Μαλγάρων.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες -κτηνοτρόφοι του μπλόκου που έχει στηθεί στη Χαλκηδόνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, .

Με συμβολικούς αποκλεισμούς, αλλά κυρίως ενδυνάμωση του μπλόκου τους συνεχίζουν την κινητοποίηση τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Πέλλας, οι οποίοι και έχουν στήσει μπλόκα στον κόμβο της Παραλίμνης , επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Μελισσίου, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους χθες αργά το βράδυ έστησαν μπλόκο στον περιφερειακό δρόμο της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μανδάλου.

Στοκ «χορό» των κινητοποιήσεων εισέρχονται και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο Νομό Χαλκιδικής, οι οποίοι χθες το βράδυ ξεκίνησαν να μαζεύονται σε διάφορα σημεία του Νομού και σήμερα από τις 10 το πρωί, στήνουν το δικό τους μπλόκο στον κόμβο Νέων Μουδανίων -Θεσσαλονίκης. Επ΄αόριστον αποκλεισμένος είναι ο κόμβος Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού.

Παραμένουν στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας «στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας, έχοντας στο πλευρό μας και άλλους επαγγελματικούς φορείς». Το τελωνείο Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία αναμένεται να κλείσει συμβολικά για μία ώρα από τη 13.00 το μεσημέρι.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.

Εν τω μεταξύ, χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων.

Σήμερα Παρασκευή ο Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, θα δώσουν σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 πμ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, συνέντευξη Τύπου για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών και για την πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα