Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 69-67

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην "Kombank Arena" αλλά ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67 παρά τη μεγάλη επιστροφή στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μπήκε τέλος στο νικηφόρο σερί των πράσινων στο top-16.

Αν και άργησε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι (πρώτοι πόντοι στο 3') ο Παναθηναϊκός χειρίστηκε αποτελεσματικά τις καταστάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά από τη στιγμή που πάτησε παρκέ ο Ραντούλιτσα, οι Κυπελλούχοι
λειτούργησαν αποδοτικά σε άμυνα και επίθεση και δημιούργησαν το πρώτο μεγάλο προβάδισμά τους (9-16, 10-18). Σ' αυτό το διάστημα, ο Αστέρας έδειχνε εγκλωβισμένος (μόλις 2/10 σουτ και 1 ασίστ).

Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο ακόμα και όταν ο Ραντούλιτσα αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τρία φάουλ στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Χάντερ, στο ντεμπούτο του, έδωσε λύσεις αλλά η αστοχία στο μακρινό σουτ (1/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) βοήθησε τον Αστέρα να καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος (από το 19-27 στο 28-31). Οι Σέρβοι πάντως δεν έπειθαν με την απόδοσή τους.

Επεισαν όμως στη συνέχεια, στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, διάστημα που ο Παναθηναϊκός έχασε το δρόμο προς το καλάθι. Ο Κίνσεϊ, αντίθετα, έκανε μεγάλη ζημιά στους πράσινους με συνέπεια ο Αστέρας να οικοδομήσει διαφορά (36-32, 43-35) για πρώτη φορά στο ματς. Παρά το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν άρον-άρον οι Ραντούλιτσα, Φώτσης και Διαμαντίδης, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Ο Κίνσεϊ εξακολουθούσε να κάνει ζημιά και ο Αστέρας διατήρησε το προβάδισμά του (45-38, 49-40, 53-42). Ο Παναθηναϊκός, των 2/16 τριπόντων και με τον Γκιστ να έχει 4 φάουλ, ήταν πια στριμωγμένος στα σχοινιά.

Από το 55-42 και μετά ο Ουίλιαμς πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό και τα κατάφερε πολύ καλά. Ο Αμερικανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καμ-μπακ που έφερε τους πράσινους στο -2 μ' ένα σερί 11-0 που προς το παρόν άπλωσε σιωπή στο γήπεδο (55-53). Ο Ουίλιαμς ήταν αυτός που ισοφάρισε στη συνέχεια (55-55) με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αρχίσει από την αρχή.

Ο Αστέρας συνήλθε και βρήκε σκορ κυρίως από βολές την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός στέρεψε και πάλι επιθετικά αφού ο Ουίλιαμς κουράστηκε. Με το σκορ στο 61-57 ο Γκιστ αστόχησε σε τρίποντο (οι πράσινοι πήγαν στα 2/20) ενώ εν συνεχεία στην άλλη πλευρά του παρκέ ο Κίνσεϊ χάριζε στους γηπεδούχους προβάδισμα 6 πόντων (63-57) στο 39'.

Οι "πράσινοι" επέστρεψαν ακόμη μία φορά (κλέψιμο και τρίποντο του εκπληκτικού Ουίλιαμς για το 64-63 αλλά οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν αφενός την αστοχία του Καλάθη σε μία βολή και αφετέρου το γκολ-φάουλ του Μίλερ (69-64). Η μάχη τότε κρίθηκε οριστικά, έστω και αν ο Πάβλοβιτς ευστόχησε στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα